Pro integrare

Mii de spanioli solicită demisia lui Sánchez la demonstrațiile împotriva corona

In Spania continua protestele.

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Autoritățile Spaniole estimează că numai în capitală, aproximativ 15,000 de persoane au demonstrat si în jur de 6,000 de mașini și motociclete.” “Protestul în masă împotriva unui guvern eșuat” a făcut duminică titlul cotidianului conservator “ABC”.

Drapelele spaniole fluturau pretutindeni acompaniate de slogane precum :”libertate, libertate, libertate!” , “demisia lui Sánchez!” si “Viva España!”.Seful guvernului raspunse calm: “nu prea am ce sa spun,a demonstra este un drept constituțional”. Sánchez a subliniat însă că demonstranții trebuie să respecte întotdeauna condițiile convenite pentru a limita pandemia.

Vox, a treia facțiune din parlamentul spaniol, acuză guvernul de stânga ca se foloseste de regulile stricte și a interdicțiilor de stoparea pandemiei, pentru a distruge economic țara și de asemenea pentru a restricționa ilegal libertățile celor aproape 47 de milioane de cetățeni. Aceste acuzații sunt făcute și de cel mai mare partid de opoziție, Partidul Popular conservator (PP), care nu a cerut susținătorilor săi să participe la miting. Secretarul adjunct al PP, Ana Beltrán, a declarat însă că sprijină protestele pașnice împotriva guvernului “deoarece oamenii s-au saturat de aceasta”.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Madrid a fost epicentrul protestelor. Sute de mașini și motociclete, dar și mulți demonstranți, care erau pe jos și nu respectau normele distanței legate de Corona si au umplut centrul capitalei. Potrivit estimărilor presei, câteva drumuri importante au fost blocate pe o distanță de aproximativ doi kilometri. La conducerea demonstratiei, seful Vox Santiago Abazcal era cu colegii de partid intr-un autobuz spunand intr-un discurs:”ne vom recapata libertatea!” Protestele, deși la scară mai mică, au avut loc totusi în orașe mari, precum Barcelona, Sevilla și Valencia.

- Comunitatea Diaspora -

Sursa: ABC.Spania

- Advertisement -

Comentarii
Loading...