Pro integrare

2 soferi Romani amendati cu peste 26k euro

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Franța: amendă de 26.250 de euro pentru 2 șoferi români care n-au respectat timpul maxim de condus.

Potrivit ziarului local La Voix du Nord, cei doi șoferi au fost opriți pentru un control de rutină pe autostrada A1.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

In apropiere de localitatea Arras din departamentul Pas-de-Calais, în jurul orei 16:30 din data de 3 septembrie. au oprit un T.I.R. pentru un control obisnuit.Când au verificat datele de pe tahograf, agenții au descoperit că șoferii au încălcat normele impuse pentru timpul maxim de condus de 24 de ori.

În unele cazuri, unul dintre șoferi folosea cardul celuilalt, iar în altele conducea pur și simplu peste cele patru ore și jumătate impuse de lege ca timp maxim de condus pentru un șofer, ajungând și la mai mult de 8 ore de condus. La cele 24 de încălcări ale legii privind timpul de condus, agenții francezi au mai găsit alte 7 nereguli și au decis în final să aplice șoferilor români o amendă totală de 26.250 de euro, punând totodată sechestru administrativ pe TIR până la plata amenzii. Cei doi șoferi sunt nevoiți astfel să plătească suma în întregime pentru ca sechestrul să fie ridicat de pe mijlocul de transport.

Aceasta este inca o dovada ca exista patroni care abuzeaza de puterea lor decizionala in cadrul firmelor pe care le detin, punand in pericol in acest caz nu doar pe cei 2 soferi aflati in subordinea lor dar si pe multi alti participanti la trafic.

Amenda cel mai probabil va fi achitata de catre firma de transport cu speranta ca Franta si Spania vor continua colaborarea in acest caz si in cadrul firmei respective de transport.

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...