Pro integrare

21 de milioane de euro, referendumul din 2009 in care cetățenii Români și-au exprimat decizia ca Parlamentarii să nu depășească numărul de 300 blocat de catre PSD PNL ALDE

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cei din PNL joacă de câteva luni de zile cartea de “Salvatori ai neamului Românesc”, bineînțeles că dacă esti un susținător fanatic al PNL o să spui in gândul tău acum ca acest articol este anti PNL, de fapt acest articol este Pro Cetățeni și drepturile lor.
Alegerile anticipate susținute acum cu tărie de catre PNL au doar simbolul de a-și mării numărul propiu de Parlamentari, nu de a face ceva cu adevărat benefic pentru patrie, pentru democrația in sine, importante sunt alegerile in două tururi ale aleșilor locali și implementarea de urgență a deciziei Poporului Suveran, aceea de a reduce la 300 numărul Parlamentarilor.
Reforma Parlamentului este o tema care revine in actualitate o data la fiecare patru ani, de regula in preajma alegerilor parlamentare, cand bilantul activitatii majoritatii celor care au ocupat fotoliile de deputati si senatori este de cele mai multe ori unul negativ.
Referendumul din 2009, prin care romanii s-au exprimat in mod cert in favoarea reformei si in favoarea reducerii numarului de parlamentari la maximum 300, validat de Curtea Constitutionala a Romaniei prin Hotararea nr. 37/2009, a fost blocat si ignorat de PNL, PSD si ALDE, partidele care au detinut majoritatea parlamentara.
Romanii se simt tradati si nereprezentati, ignorati si uitati, astfel ca participarea la vot a devenit una din ce in ce mai scazuta. Neincrederea si lehamitea fata de intreaga clasa politica au devenit caracteristici dominante in randul electoratului român.
Cea mai curajoasa reforma, ca parte a unui intreg plan de modernizare a Romaniei, a fost lansata cu prilejul Referendumului National desfasurat in anul 2009, convocat de presedintele Romaniei, Traian Basescu, cand romanii au votat majoritar pentru reducerea numarului de parlamentari la maximum 300.
Atunci, 7.766.573 de romani, indiferent de optiunile politice pe care le aveau la acel moment, s-au exprimat pentru un legislativ redus, pentru un Parlament mai eficient si mai transparent, care sa faca legi bune pentru cetateni.
Cetatenii si-au dorit schimbarea clasei politice si au inteles ca Romania poate merge inainte doar daca institutiile statului se reformeaza din temelii, ca Parlamentul poate sa-si indeplineasca cu adevarat functia de organ reprezentativ suprem al poporului roman, prevazuta in Constitutia Romaniei, doar daca aceasta institutie, care stabileste legile statului roman, incepe sa lucreze exclusiv in interesul cetatenilor.
Mai mult, prin Decizia nr. 682 din 27 iunie 2012, Curtea Constitutionala a Romaniei atrage atentia ca “referendumul, indiferent de caracterul sau – decizional sau consultativ – cum este cazul referendumului national din anul 2009, reprezinta o modalitate de exercitare a suveranitatii nationale” si subliniaza obligativitatea deciziei populare de la acest referendum pentru intreaga clasa politica.
[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...