30 ani de la reunificarea Germaniei

prima modificare pașnică de granițe după al doilea Război Mondial în Europa

Uniunea Europeană și NATO celebrează sâmbătă 30 de ani de la Ziua Unității Germane, marcând reunificarea Germaniei cu o serie de mesaje publicate pe rețelele de socializare.

Reunificarea Germaniei a pus capăt unor decenii de turbulență și a determinat căderea Cortinei de Fier care a divizat Europa timp de peste patru decenii, este mesajul central transmis, pe rând, de Comisia Europeană, de Consiliul Uniunii Europene, de președintele Consiliului European, de Parlamentul European și de NATO.

Potrivit Deutsche Welle, Germania comemorează timid această bornă istorică din cauza pandemiei de coronavirus, cancelarul Angela Merkel și președintele Frank-Walter Steinmeier participând la o ceremonie oficială la Potsdam, la 25 de kilometri sud-vest de Berlin.

“La mulți ani de Ziua Unității Germane! Astăzi, acum 30 de ani, Germania s-a reunificat, punând capăt deceniilor de turbulență în istoria sa. Germania este unul dintre cele șase state fondatoare ale Comunității Economice Europene”, a scris Comisia Europeană, pe Facebook.
………..
sursa text
Calea Europeanæ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: