Pro integrare

30 ani de la reunificarea Germaniei

prima modificare pașnică de granițe după al doilea Război Mondial în Europa

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Uniunea Europeană și NATO celebrează sâmbătă 30 de ani de la Ziua Unității Germane, marcând reunificarea Germaniei cu o serie de mesaje publicate pe rețelele de socializare.

Reunificarea Germaniei a pus capăt unor decenii de turbulență și a determinat căderea Cortinei de Fier care a divizat Europa timp de peste patru decenii, este mesajul central transmis, pe rând, de Comisia Europeană, de Consiliul Uniunii Europene, de președintele Consiliului European, de Parlamentul European și de NATO.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Potrivit Deutsche Welle, Germania comemorează timid această bornă istorică din cauza pandemiei de coronavirus, cancelarul Angela Merkel și președintele Frank-Walter Steinmeier participând la o ceremonie oficială la Potsdam, la 25 de kilometri sud-vest de Berlin.

“La mulți ani de Ziua Unității Germane! Astăzi, acum 30 de ani, Germania s-a reunificat, punând capăt deceniilor de turbulență în istoria sa. Germania este unul dintre cele șase state fondatoare ale Comunității Economice Europene”, a scris Comisia Europeană, pe Facebook.
………..
sursa text
Calea Europeanæ

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...