Schimbări în februarie 2023 în Austria – De la plățile Klimabonus până la reglementările Covid, vacanţe şcolare și sărbători mult aşteptate, iată o scurtă prezentare privind modificările lunii februarie în Austria.

>>> 2023 în Austria: noul an aduce multe schimbări în viaţa românilor care trăiesc aici

Schimbări în februarie 2023 în Austria. Vin plățile restante Klimabonus

Începând din februarie, guvernul austriac va trimite o a doua rundă de plăți Klimabonus pentru cei care aveau dreptul, dar nu l-au primit în 2022. Oamenii care s-au mutat recent în Austria în 2022 și au locuit în aici timp de cel puțin 181 de zile se numără printre cei care ar trebui să primească suma de 500 de euro în a doua rundă de plăți. În plus, copiii născuți în 2022 și care vor avea cel puțin 181 de zile până la sfârșitul anului vor primi și ei o plată. De menţionat că minorii au dreptul la 250 euro.

În plus, cei care, din greșeală, nu și-au primit plățile în 2022 le vor primi și începând din februarie 2023. Este cazul unor grupuri de cetățeni UE sau resortisanți ai țărilor terțe care au fost afectați de „unele probleme cu verificarea automată a drepturilor de către Ministerul de Interne”. „Se depun toate eforturile pentru a găsi o soluție, vă rugăm să ne înţelegeţi. Veți primi plata pentru 2022 în al doilea val de plăți începând cu februarie 2023”, au spus autoritățile.

 >>> Vine un nou bonus climatic în 2023. Câţi bani veţi primi în cont

Reglementări Covid în Viena

Reglementările actuale (și mai stricte) Covid-19 din Viena, inclusiv utilizarea obligatorie a măștii FFP2 în toate mijloacele de transport public din oraș, vor expira pe 28 februarie. Municipiul Viena ar putea extinde ordonanța așa cum a făcut-o în trecut, dar odată cu apropierea primăverii și cu cifrele pandemiei departe de ceea ce erau în trecut, experții spun că ar fi greu de justificat astfel de măsuri. Primarul Vienei Michael Ludwig (SPÖ) a declarat că măsurile actuale vor dura până la sfârșitul lunii februarie și următorii pași vor fi luați „în funcție de evoluțiile ulterioare”.

>>> Reduceri de impozite și bonusuri. Acestea sunt măsurile de ajutor de care veţi beneficia în 2023

Bundesliga austriacă revine

După pauza de iarnă, este timpul ca echipele de fotbal din Austria să reia campionatul național, cunoscut sub numele de Bundesliga (a nu se confunda cu Bundesliga germană). Ultimul meci din Bundesliga austriacă, un egal 1-1 între LASK și Sturm, a avut loc pe 13 noiembrie 2022. La începutul lunii februarie, cluburile austriece vor juca primul meci competitiv din 2023 în Cupa ÖFB, urmând imediat un duel clasic: Salzburg contra Sturm (3 februarie, ora 20:45).

Semesterferien: școlile intră în vacanţă

Februarie este o lună foarte iubită de mulți elevi, deoarece școlile au vacanță intersemestrială de o săptămână. Pauza are loc la date diferite în fiecare an și variază în funcție de stat.

Acestea sunt datele pentru vacanța semestrială 2023:

Burgenland: de luni, 13 februarie, până duminică, 19 februarie

Carintia: de luni, 13 februarie, până duminică, 19 februarie

Austria Inferioară: de luni, 6 februarie, până duminică, 12 februarie

Austria Superioară: de luni, 20 februarie, până duminică, 26 februarie

Salzburg: de luni, 13 februarie, până duminică, 19 februarie

Stiria: de luni, 20 februarie, până duminică, 26 februarie

Tirol: de luni, 13 februarie, până duminică, 19 februarie

Vorarlberg: de luni, 13 februarie, până duminică, 19 februarie

Viena: de sâmbătă, 4 februarie, până duminică, 12 februarie

>>> Vacanțe școlare în 2023 în Austria. Acesta este calendarul pe regiuni

Ce se schimbă în februarie 2023 în Austria? Mai multe proteste împotriva crizei climatice

Din 13 februarie, la Viena va avea loc următorul „Klebe-Welle” (cu referire la practica protestatarilor care se lipesc de pavajul străzii) al activiștilor pentru climă ai grupului Ultima Generație.Grupul spune că scopul lor este încă o dată să paralizeze traficul dimineața devreme și să atragă atenția asupra problemei schimbărilor climatice.

După un „val” de cinci zile la mijlocul lunii ianuarie, activiștii „Ultimei generații” vor să perturbe din nou traficul dimineața devreme în Viena, timp de câteva zile, începând cu 13 februarie, lipindu-se pe drumuri. „Acțiunile rămân absolut non-violente”, a declarat un purtător de cuvânt pentru APA.

Ziua Îndrăgostiților

Austriecii sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților pe 14 februarie și, fără îndoială, veți vedea mulți oameni plimbându-se cu flori și ciocolată. Multe restaurante și baruri au, de asemenea, meniuri specifice pentru Ziua Îndrăgostiților, de care tu și persoana iubită vă puteți bucura.

>>> Zile LIBERE în 2023. Câte sărbători legale sunt în acest an și în ce zile pică fiecare

Carnaval

O altă mare sărbătoare care va avea loc în februarie este Carnavalul, iar austriecii îl sărbătoresc prin petrecerile lor tradiționale. Principala dată pentru Fasching este 21 februarie. În plus, există numeroase parade de carnaval și evenimente tradiționale în toată Austria.

În Styria, de exemplu, există o cursă anuală celebră de carnaval, Faschingsrennen, în care participanții care poartă costume tradiționale aleargă până la cel mai înalt loc din oraș pentru a „speria iarna”.

De asemenea, oamenilor le place să cumpere (și să mănânce) gogoși umplute cu gem cunoscute sub numele de Krapfen. Acestea sunt umplute în mod tradițional cu dulceață de caise.

Sursa: DerStandard, ZiarulRomanesc.at

Postarea 7 schimbări care intră în vigoare din februarie în Austria a apărut prima pe Ziarul Românesc Austria.

Schimbări în februarie 2023 în Austria – De la plățile Klimabonus până la reglementările Covid, vacanţe şcolare și sărbători mult aşteptate, iată o scurtă prezentare privind modificările lunii februarie în Austria. >>> 2023 în Austria: noul an aduce multe schimbări în viaţa românilor care trăiesc aici Schimbări în februarie 2023 în Austria. Vin plățile restante… Read More »7 schimbări care intră în vigoare din februarie în Austria
Postarea 7 schimbări care intră în vigoare din februarie în Austria a apărut prima pe Ziarul Românesc Austria.

Diaspora Ro