Afganistan – O jucatoare de volei din echipa națională ucisă de Talibani

Sportiva,  Mahjubin Hakimi , ar fi fost decapitată în luna octombrie, conform  publicației Persian Independent , un ziar indian, dar membrii familiei au ținut știrea în secret de teama represaliilor. 

O jucătoare aa echipei de tineret de volei din Afganistan, Mahjubin Hakimi , a fost decapitată de talibani la Kabul. Potrivit presei indiene din cotidianul Persanul Independent,  știrea a fost confirmată de către unul dintre antrenorii săi, citat, din motive de securitate cu pseudonimul Suraya Afzali. Fata ar fi fost ucisă la începutul lunii octombrie, dar vestea nu a fost răspândită de familia ei de teama represaliilor. Cu câteva zile în urmă, fotografia sportivei alaturi de povestea uciderii sale au apărut pe social media.

La momentul prăbușirii guvernului lui Ashraf Ghani, Hakimi juca la Clubul de Volei din Kabul. Azfali a explicat că, de la lovitura din august, talibanii „au încercat să-i identifice pe sportivi, în special pe cei ai echipei naționale de volei care în trecut au concurat în competiții internaționale și au apărut la televizor „și că doar” doi membri ai echipei au reușit să scape „înainte ca talibanii să preia controlul asupra Kabulului.

În ultimele săptămâni, aproximativ treizeci de sportivi din echipa națională de volei a Afganistanului au declarat deja că se tem de violențe și represalii din partea talibanilor pentru activitatea lor sportivă, cerând comunității internaționale să îi ajute să părăsească țara. Unii dintre sportivii care reușiseră să scape au dat detalii privind uciderea, în august, a unui alt jucător al echipei naționale. 

Hakimi a fost printre mulți sportivi rămași în urmă. Săptămâna trecută, FIFA și guvernul din Qatar, au evacuat cu succes  100 de sportivi de sex feminin din Afganistan , inclusiv unele din echipa națională, și familiile acestora.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: