Pro integrare

Ai primit o citație de la Poliția unui stat European?

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Ati primit o citație de la poliție!
Un caz tot mai des întâlnit și pentru ca tot mai mulți compatrioți nu știu cum să procedeze o să încerc sa comasez puțină informație.

Sunteți suspect și ați primit o citație de la poliție?

Atunci știți cel puțin că în acest moment se efectuează o investigație împotriva dumneavoastră. Chiar dacă aveți în cap o mie de întrebări: “De ce sunt anchetat? Ce au împotriva mea? Ce știu despre mine? Cine a depus mărturie împotriva mea? Ce pedeapsă mă așteaptă?”

Cu siguranță ar trebui să rămâneți calm!
Cea mai mare greșeală pe care o puteți face acum este să vă lăsați surprinși și să vă prezentați la interviu. Indiferent cât de vicleni credeți că sunteți, greșelile pe care le faceți în această etapă a procedurii sunt ireparabile. În poliție, aveți de-a face cu profesioniști care sunt instruiți să vă demonstreze presupusa infracțiune.

În timp ce sunteți entuziasmați pentru că sperați să puteți clarifica rapid problema și vi se pare interesantă citația, deoarece nu ați pus niciodată piciorul într-o secție de poliție, poliția găsește rapid faptul că sunteți nervos și prin urmare suspect.Aceasta este o primă impresie. Mai repede decât să vă dați seama, ofițerul de poliție a scos de la dvs. primele informații despre această problemă, punându-vă întrebări provocatoare, chiar dacă ați fost atât de hotărât să nu spuneți nimic.

Și tot acest stres pentru ce? Pentru nimic! Pentru că un lucru este sigur: întrebările pe care le aveți de fapt nu vor primi răspuns, nu veți afla cine sau de ce v-a incriminat în detaliu și nici rezultatele anterioare ale anchetei nu vă vor fi puse pe masă!

Nu puteți decât să pierdeți!

Și un lucru este încă sigur: după interogatoriu, nu veți primi nicio confirmare și, cu siguranță, nicio hârtie care să spună că totul va fi bine pentru dvs. acum. Procedurile continuă cu interogatoriul dumneavoastră: dosarul va fi la un moment dat pe masa procurorului, care va decide apoi dacă va fi introdus in instanță.

Deci, ce fac dacă sunt citat?

Dacă ați primit o citație scrisă sau dacă poliția se află la ușa / locul de muncă:

Sună-ți avocatul!

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

El o sa contacteze poliția și îi va informa că, la sfatul lui, nu veți furniza nicio informație cu privire la această chestiune până la o notificare ulterioară. Apoi o să ceară să studieze dosarul. Fără declarația dvs. valoroasă pt ei, procedura merge apoi la parchet, de unde i se oferă avocatului dvs acces la dosar. După care aveți ocazia să vă uitați împreună peste dosar și să decideți tot împreună ce este de făcut mai departe.

Nu trebuie să mă prezint la o somație a poliției?

Nu! Chiar dacă cuvântul „citație” sugerează că trebuie să vă prezentați. Ca suspect în cadrul procedurilor penale, ai dreptul să taci.

Cum anulez întâlnirea cu poliția?

În nici un fel. Acest lucru îl face avocatul dumneavoastră și poate solicita inspecția dosarului în același timp. În niciun caz nu trebuie să sunați ofițerul de poliție și să anunțați că nu vă veți prezenta. Din nou, nu vă puteți aștepta la un lucru benefic pt dvs. Dimpotrivă: am văzut numeroase proceduri în care acuzatul a răspuns la telefon la cele mai importante întrebări ale ofițerului de poliție și atunci o simplă anulare a unei întâlniri prin telefon se transformă într-un șir lung de investigații.
Același lucru vă sfătuiesc și este valabil și pentru o anulare prin fax sau scrisoare. Este mai bine să nu furnizați nici o informație înainte de a ști de ce sunteți acuzat.

Ce se întâmplă dacă nu vă prezentați cu toate că aveți o citație?

Nimic. Poliția investighează în continuare, dar fără informațiile dvs. Uneori, dacă nu răspundeți la o chemare a poliției, ofițerii vor veni să vă vadă acasă sau la serviciu. Din experiența puteți evita o astfel de vizită neașteptată dacă sunteți reprezentat de un avocat și ei sțiu de existența acestuia.

Orice se intamplă, nu uitați un lucru: Tăcerea este de aur! Nu spuneți nimic, staiți linistiți si suna-ți-vă avocatul!!!

P.S. nu uitați de calitate de cetățean al UE, prin care aveți dreptul de a utiliza oricare dintre cele 24 de limbi oficiale pentru a contacta instituțiile statului, iar acestea au obligația de a vă răspunde în aceeași limbă!

Sursa Alexandra Chiribeș

Verantwortlich sein e.V.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...