Pro integrare

Alegerea securistului Teodor Meleșcanu la șefia Senatului este neconstituțională / Meleșcanu urmează să fie revocat din funcție

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea referitoare la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, stabilind că este neconstituţională.
Decizia a fost luată cu 7 voturi ”pentru” și 2 voturi ”împotrivă”. Judecătorii care au votat împotriva demiterii lui Teodor Meleșcanu au fost Livia Stanciu și Valer Dorneanu.
”Practic, Meleșcanu este revocat din funcție” in momentul in care se publică decizia in monitorul oficial.
Teodor Meleșcanu a declarat pentru HotNews.ro că ”cel mai probabil” va demisiona de la șefia Senatului după ce va vedea motivarea CCR.
Reamintim că judecătorul raportor în acest caz, Daniel Morar, a recomandat admiterea sesizării depuse de Călin Popescu Tăriceanu împotriva alegerii lui Meleșcanu în funcția de președinte al Camerei Superioare a Parlamentului, au declarat surse din cadrul CCR pentru G4Media.ro.
La prima dezbatere la Curte pe această speță, în 16 octombrie, Daniel Morar, judecătorul raportor, a pus concluzii de admitere a sesizării, iar Livia Stanciu, fosta președintă a ÎCCJ, a adus argumente pentru rămânerea lui Meleșcanu la șefia Senatului.
Practic T. Meleșcanu are zilele numărate la șefia Senatului și se vor verifica si documentele semnate de acesta in tot acest timp.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...