Alerta in PSD – L.C.Kovesi a fost numita in functie.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Numirea Laurei Codruța Kovesi în fruntea Parchetului UE este oficializată și în acte. Președintele Parlamentului European, David Sassoli, și ministrul finlandez pentru afaceri europene, Tytti Tuppurainen, ca reprezentantă a Președinției rotative a Consiliului UE, au semnat miercuri, într-o ceremonie care a avut loc la Parlamentul European din Strasbourg, decizia de numire a procurorului-șef european în persoana Laurei Codruța Kovesi.

Parchetul European va fi un organism independent al Uniunii Europene, responsabil cu investigarea, urmărirea penală și trimiterea în judecată a autorilor infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene
Parlamentul European a aprobat la 17 octombrie numirea Laurei Codruța Kovesi în fruntea nou înființatului Parchet European. Decizia Parlamentului European a fost luată la nivelul Conferinței Președinților, organism care îi reunește pe liderii grupurilor politice din PE și pe președintele Parlamentului European. În septembrie, negociatorii din partea Parlamentului European și a Consiliului European căzuseră de acord pentru a o numi pe Laura Codruța Kovesi în această funcție.
Negocierile între Parlamentul European și Consiliu asupra noului procuror-șef al Parchetului European au avut loc începând din această primăvară. Echipa de negociere a Parlamentului a susținut-o pe Laura Codruța Kovesi pe toată durata negocierilor, în ciuda opoziției – până de curând – a miniștrilor UE.
Biroul Procurorului Public European (EPPO), care se aşteaptă să fie operaţional la sfârşitul anului 2020, va fi o instituţie independentă însărcinată cu investigarea, urmărirea penală şi aducerea în faţa justiţiei a infracţiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, corupţia sau frauda transfrontalieră cu TVA de peste 10 milioane de euro. Lista infracţiunilor se va putea extinde în viitor pentru a include, de exemplu, faptele de terorism.
Laura Codruța Kovesi este prima persoană care va ocupa această funcție, de procuror-șef european, o funcție apărute o dată cu înființarea Parchetului European.
sursa

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More