Pro integrare

Alertă: Navele mari de desant Aleksandr Otrakovsky și Kondopoga aparținând Flotei ruse de Nord au traversat Strâmtoarea Bosfor și au intrat în Marea Neagră

Rusia își întărește capabilitățile de desant maritim din Marea Neagră cu două nave ale Flotei de Nord

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foarte probabil, cele două nave de luptă se îndreaptă spre Sevastopol.

Potrivit datelor aflate la dispoziție, în prezent, în Marea Mediterană se află alte două nave mari de desant, Kaliningrad și Korolev, ale Flotei ruse din Marea Baltică. Acestea au ajuns în regiune la sfârșitul lunii martie, după ce au trecut prin Strâmtoarea Gibraltar.

Pe 17 aprilie, Flota rusă din Marea Neagră (FRMN) a anunțat și faptul că 15 nave de luptă și auxiliare ale Flotilei din Marea Caspică au fost redislocate în acvatoriul Mării Negre pentru exerciții.

“Un detașament de nave al Flotilei din Marea Caspică a trecut pe sub Podul Crimeea din Strâmtoarea Kerci și a ieșit în Marea Neagră, se arată într-un comunicat de presă al flotei”, preluat de agenția Interfax.

Potrivit acestuia, cu o zi înainte, detașamentul a trecut în subordinea FRMN, după care și-a completat rezervele în portul Temriuk.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

“În baza planului verificării de control, echipajele vedetelor Flotilei din Marea Caspică, în cooperare cu forțe ale FRMN, vor participa la o serie de exerciții navale”, se mai arată în comunicat.

Tot sâmbătă 17 martie, Regiunea Militară Sud a anunțat că peste 50 de avioane de luptă vor fi implicate în exerciții deasupra acvatoriului Mării Negre.

Comentariul autorului: Trecerea navelor de desant Aleksandr Otrakovsky și Kondopoga prin Strâmtoarea Bosfor a fost confirmată și pe Twitter de către utilizatori turci, care au publicat fotografii cu acestea.

Sursa defenseromania.ro

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...