Amazonul Europei se află în România – Victima defrișării sălbatice – scriu italienii de la Repubblica

In ultimii ani, am fost obișnuți să fim criticați de catre restul Europei in privința padurilor care continuă sa fie furate si in momentul in care scriu aceste randuri.
Avem un Președinte de țară care a ieșit public șă spună aceste lucruri, dar faptele concrete pentru stoparea si anchetarea celor vinovați intârzie sa apară, dimpotrivă, se pare ca firma Austriacă care a nimicit pădurile României a deschis un nou depozit pe teritoriul României.
La Repubblica
“Este considerat plămânul Europei, dar lobby-urile tolerate de cine guvernează acest lucru nu contează: pădurarii sunt uciși și actele de violență impotriva ecologiștilor continuă cu singurul scop final, acela de a distruge pădurile României si implicit stabilitatea in această țară.
Înfricoșătoarele daune aduse mediului – și nu numai – într-o țară care este și membră a UE și NATO și care primește fonduri substanțiale de la Bruxelles.
DEFRIȘAREA sistematică sălbatică, cu pădurari uciși de către ucigași profesioniști, mită autorităților locale pentru a intoarce capul in altă parte, amenințări și tot mai multe violențe împotriva autorităților, voluntarilor ONG – urilor care îi însoțesc, ecologiștilor și populației locale. Defrișarea provocată de interese economice ilegale sinistre continuă în fiecare zi, daunele pe care le-a făcut asupra climei și a mediului sunt deja uriașe, dar jafurile nu se opresc.
Se parea că situația cu adevărat disperată vine din Brazilia datorită președintelui suveran Jair Bolsonaro care a autorizat atacul final asupra pădurii tropicale Amazon, plămânul planetei.
Dar nu: vestea vine de la un membru important al Uniunii Europene și NATO. România. Unde, unde doar ce s-au implinit treizeci de ani de la sângeroasa revoluție care l-au răsturnat pe Nicolae Ceaușescu și regimul Comunist, alte abuzuri apar în fiecare zi și evocă brutalitatea și abuzul de putere al „Conducatorului”.
Cu alte cuvinte, România a devenit Amazonul Europei. Noul guvern liberal și proeuropean – aflat la putere după ani de executivi stăpâniți de suverani socialiști corupți – pregătește legi de urgență și a autorizat pădurarii să poarte și să utilizeze armele din dotare.
Dar poate că este prea târziu pentru a salva plămânii Europei, iar distrugerea continuă.
Într-o escaladare a violenței împotriva silvicultorilor și ecologiștilor.
Ar trebui sa ne unim, și să spunem cu o voce unica STOP!

Vino alaturi de noi!


Acest website NU folosește reclame.
Toate legăturile externe sunt verificate.
Comunitatea Diaspora.Ro "NU" are aparteneță Politică și nici nu acceptă reclame sau fonduri de la partidele Politice!
Ne poți susține activitatea
AICI ,
[cosmin]

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More