Pro integrare

Ambasada României în Suedia clarifică situația generată de o carte în care este înjosit poporul român

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

O familiei care locuia în Suedia a fost obligată să renunțe la tot rostul clădit în Suedia și să se întoarcă în țară mult mai devreme decât își doreau datorită unei cărți “Copii căpșunilor” care injosea poporul Român. Detaliile în video, Ambasada României în Suedia vine cu următoarele precizări!

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Cu referire la cazul recent mediatizat al unei familii de români care a locuit pentru o perioadă în Suedia și care a reclamat public impactul provocat asupra copilului familiei respective de o carte de literatură suedeză pentru copii, Ambasada României la Stockholm informează că, deși până la acest moment nu a primit nicio solicitare de sprijin din partea celor menționați, face deja demersuri în vederea clarificării situației de fapt.
Ambasada a fost și rămâne hotărâtă să intervină, oricând este nevoie și în limitele competențelor sale, în apărarea imaginii României și a respectării drepturilor românilor care trăiesc, muncesc sau călătoresc în Suedia care decurg din cetățenia europeană cât și a drepturilor copilului și interesului superior al acestuia.
Ambasada apreciază implicarea membrilor comunității române din Suedia în dezbaterea pe marginea acestui caz și transmite tuturor cetățenilor români care s-ar putea confrunta cu astfel de situații să se adreseze imediat autorităților suedeze competente și, în paralel, să semnaleze Ambasadei aceste situații, in vederea evaluării și implicării în susținerea acestor demersuri, în limita competențelor sale legale.

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...