Ambasada României la Viena s-a autosesizat în cazul românilor de la o fermă agricolă din Austria

AGERPRES:
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează, în urma apariţiei în mass-media a unor informaţii cu privire la situaţia unor cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea la o fermă agricolă din landul Austriei Inferioare şi care semnalau condiţii dificile de muncă şi nerespectarea de către angajator a clauzelor contractuale, că Ambasada României la Viena s-a autosesizat şi a întreprins demersuri, în regim de urgenţă, atât pe lângă autorităţile locale, cât şi pe lângă sindicatele specifice, solicitând verificarea aspectelor semnalate şi remedierea acestora.

MAE arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, AGERPRES şi că reprezentanţii misiunii diplomatice au contactat unul dintre cetăţenii români angajaţi în cadrul fermei menţionate pentru a obţine detalii suplimentare cu privire la problemele cu care se confruntă aceştia.

“Ca urmare a demersurilor întreprinse de Ambasada României la Viena, autorităţile austriece au răspuns prompt, Inspecţia Muncii din landul Austriei Inferioare efectuând un control la ferma în cauză în data de 16 iunie. Raportul acestui control urmează să fie publicat”, precizează MAE.
Detali pe Agerpres.ro

Sursa: agerpres.ro

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: