Pro integrare

Ambasadorul Belarusului declară solidaritate cu protestatarii de opoziție

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Ambasadorul belarus în Slovacia a obținut rangul pentru a declara solidaritatea cu protestatarii din Belarus în urma alegerilor prezidențiale disputate ale țării.

„Sunt solidar cu cei care au ieșit pe străzile orașelor din Belarus cu marșuri pașnice, pentru ca vocea lor să fie auzită. Belarusienii au obținut acest drept prin suferință „, a spus Igor Leshchenya într-un videoclip postat de mass-media Nasha Niva sâmbătă.

Liderul belarus Alexander Lukashenko , aflat la putere timp de 26 de ani, s-a confruntat cu o săptămână de manifestații stradale și a refuzat cererile pentru reluarea unei alegeri, protestatarii spunând că a fost masat pentru a deghiza faptul că a pierdut sprijinul public.

El a negat pierderea, citând rezultate oficiale care i-au oferit puțin peste 80% din voturi.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Liderul în vârstă de 65 de ani a susținut că un complot susținut de străini l-a răsturnat. De asemenea, el a citat sprijinul militar promis din partea președintelui rus Vladimir Putin, dacă este necesar, lucru pe care Kremlinul nu l-a confirmat.

UE se pregătește să impună noi sancțiuni Belarusiei ca răspuns la o represiune violentă în care cel puțin doi protestatari au fost uciși și mii de reținuți.

Protestatarii nu arată niciun semn de întoarcere.

Sviatlana Tsikhanouskaya, rivalul de opoziție al domnului Lukashenko la alegerile contestate, a cerut duminică dimineață o „marș a libertății” imensă prin centrul Minskului , capitala Belarusului.

Ca și protestele anterioare, se așteaptă să culmineze pe Piața Independenței în afara clădirii principale a guvernului.

În același timp, susținătorii dlui Lukashenko sunt așteptați să organizeze un miting pro-guvernamental în centrul Minskului – stabilind scena pentru confruntarea potențială dintre cele două grupuri.

Garduri metalice din jurul Pieței Independenței au fost instalate duminică dimineață cu vehicule agricole folosite pentru închiderea drumurilor din apropiere.

Canalele media din opoziție spun că dl Lukashenko, un manager al unei ferme colective din epoca sovietică, intenționează să autobuzeze oamenii din alte părți ale țării și că vor fi obligați să participe. Reuters nu a putut confirma în mod independent acest lucru.

Videoclipurile de pe rețelele de socializare arătau coloane lungi de autobuze cu susținători pro-Lukashenko la bordul conducerii către Minsk din diverse regiuni.
[post]

Citeste si:  Mobilizare in Italia pentru Teodor

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...