Pro integrare

Analist politic: „Ţinta lui Florin Cîţu a fost Andreea Moldovan, care a călcat pe başchet nişte militari“

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Demiterea ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu şi a secretarului de stat Andreea Moldovan a fost comentată pe Facebook de Sorin Ioniţă, analist de politici publice şi fondator al think tankului ExpertForum (EFOR). 

„Ţara lui Urmuz: dai afară singurul epidemiolog din guvern fiindcă a călcat pe başchet nişte militari, pe teme de gestionarea epidemiei. Apoi te înşiri pe la toate TV-urile şi ceri “numirea la Sănătate a unui profesionist”, a scris acesta pe Facebook.

El a mai explicat: „Evident e vorba de Andreea Moldovan, nu în primul rând Vlad Voiculescu, ea având marele dezavantaj pentru unii că era tehnician din sistem, medic epidemiolog respectat, ştie cu pandemia şi mecanismele DSP-urilor mai bine decat Arafat şi avea argumente. Şi era şi civil, culmea nesimţirii. 

Adică n-a înţeles că dacă te pune la minister, trebuie să semnezi în linişte ce-ţi se pune Sistemul în faţă. Că ea îi deranja cel mai tare se vede din bădărăniile vag sexiste ale lui Rafila de săptămâna trecută, toţi ştiau care-i meciul pe acolo, cu femeia care deranja epoleţii Covid.

Pretextul cu ordinul de ministru e subţire, că nici Merkel nu aprobă metodologiile tehnice de indicatori de pandemie în Germania, doar ia act de ele. Iniţial era vorba s-o dea afară doar pe A Moldovan, dar cineva a avut ideea corecta s-o facă simultan cu VV ca să fie tărăboiul mai mare şi să fie mai uşor de amestecat tot felul de subiecte în ciorbă. 

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Deci data viitoare când vă mai miraţi de ce n-avem specialişti prin ministere, eventuali chiar civili, ci aparatciki de partid, aveţi aici un studiu de caz cum funcţionează treaba. Cel mai amuzant e cum o să ceară toţi acuma numirea “unui profesionist”, în aplauzele ipocrite a 90% din presă. Cum o să joace cartea asta USR-Plus, habar n-am, că şi pe acolo lucrurile sunt complicate.” 

Cine este Sorin Ioniţă

Sorin Ioniţă, analist de politici publice şi fondator al think tankului ExpertForum (EFOR), unde produce rapoarte de politici menite să facă guvernarea mai bună. A reprezentat România în Comitetul Economic şi Social European (EESC) şi lucrează de peste 20 de ani ca expert internaţional în dezvoltare locală în ţări din Balcani, Europa de Est şi Transcaucazia. A fost decorat în 2018 cu Ordre national du Mérite al Republicii Franceze pentru promovarea în regiune a agendei democratice şi europene. 

Pe aceeaşi temă: 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...