Unele locuințe și firme ar putea fi inundate în unele zone din Marea Britanie, au avertizat meteorologii. Met Office a emis trei avertizări galbene pentru “ploi abundente și persistente” pe parcursul zilei, acoperind o mare parte din Țara Galilor și nord-vestul Angliei, anunță The Guardian.

Două avertizări galbene de ploaie – una care se întinde de la Cardiff la Bangor și alta care acoperă Lancashire și sudul Cumbiei – vor rămâne în vigoare până la ora 20:00. O a treia avertizare galbenă de ploaie în vestul Țării Galilor este în vigoare până la ora 10:00.

Citește și: ”Stați acasă dacă nu vă simțiți bine”, spun experții, pe măsură ce cazurile de gripă și Covid cresc în Anglia

Anglia și Țara Galilor măturate de ”ploi abundente și persistente”

Met Office a precizat că se așteaptă unele perturbări în aceste zone, inclusiv inundații în case și întreprinderi, drumuri, și creșterea duratei călătoriilor cu transportul public și posibile întreruperi de energie electrică.

Meteorologul Alex Deakin a descris prognoza generală pentru ziua de marți ca fiind ”mai degrabă mohorâtă și umedă”, cu “rafale de vânt”. Dar a adăugat că va fi mai blândă decât luni, cu temperaturi de două cifre în mare parte din Marea Britanie.

Deakin a spus: “Ploaia se va răspândi prin estul Angliei și apoi prin Scoția. Vor fi ploi abundente și persistente în nord-vestul Angliei și în unele părți din Țara Galilor și, pentru că a fost atât de umed în ultima vreme, această ploaie suplimentară ar putea cauza unele probleme, așa că avem în vigoare avertizări galbene de la Met Office.”

El a adăugat: “Pentru mulți, vremea va fi mai blândă decât luni, dar mai multe ploi și vânt vor veni în cursul serii în Țara Galilor și în părțile vestice ale Angliei. Rapid, această bandă de ploaie ar trebui să măture Anglia și Țara Galilor, lăsând cerul mai senin pentru o vreme, dar și o mulțime de ploi care vor veni.”

Autoritățile au emis avertizări

Se așteaptă ca temperaturile să ajungă la 13C (55,4F) în Cardiff și Belfast, 12C (53,6F) în Londra și 11C (51,8F) în Edinburgh.

Peste 140 de avertismente de inundații au fost emise, de asemenea, în Marea Britanie de către autoritățile de reglementare în domeniul mediului, deoarece solul saturat cauzat de vremea ploioasă din ultima vreme înseamnă că chiar și zonele care au evitat cele mai grave efecte ale potopului de marți ar putea fi expuse riscului de inundații.

Agenția de Mediu, care acoperă Anglia, a emis 29 de avertismente, majoritatea concentrate în Dorset, unde se așteaptă inundații, precum și 90 de alerte în întreaga țară, unde sunt posibile inundații.

Agenția scoțiană pentru protecția mediului (Sepa) a emis cinci alerte de inundații în sud-vestul Scoției, care acoperă Argyll și Bute, Ayrshire și Arran, Scoția Centrală, Dumfries și Galloway și Scoția Centrală de Vest.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

L’articolo Anglia și Țara Galilor măturate de ”ploi abundente și persistente”, autoritățile au emis avertizări sembra essere il primo su Ziarul Românesc UK – știri din Marea Britanie.

Diaspora Ro