Pro integrare

ANSA – Italia Coronavirus, primul medicament descoperit pentru a neutraliza virusul Dar va dura câteva luni pentru a experimenta acest lucru asupra oamenilor

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Scrie Ansa.it

A fost dezvoltat primul medicament specializat care atacă coronavirusul Sars-CoV2. Este un anticorp monoclonal, specializat în recunoașterea proteinei pe care virusul o folosește pentru a ataca celulele respiratorii umane.

Cercetarea este publicată pe site-ul BioRxiv de către grupul Universității Olandeze din Utrecht condus de Chunyan Wang. Cercetătorii au declarat BBC că va dura câteva luni până când medicamentul va fi disponibil, deoarece va trebui testat pentru răspunsuri privind siguranța și eficacitatea.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Prin legarea la proteina Spike, care se găsește pe suprafața coronavirusului, anticorpul monoclonal împiedică atașarea celulelor și în acest fel face imposibilă pătrunderea virusului în interiorul acestora. Din acest motiv, cercetătorii sunt convinși că anticorpul are un potențial important “pentru tratamentul și prevenirea Covid 19”.

Cercetătorii lucrau deja la un anticorp împotriva lui Sars când a explodat epidemia Covid-19 sau Sars2 și au realizat că anticorpii eficienți împotriva primei boli ar putea bloca și a doua.
Studiile sunt încă în desfășurare și anticorpul trebuie să fie supus unor teste foarte riguroase, dar cercetătorii speră să convingă o companie farmaceutică să fabrice acest medicament. Toate acestea, potrivit oamenilor de știință din Utrecht, ar dura mult mai puțin timp decât dezvoltarea unui vaccin pentru noul coronavirus.

Sursa Ansa.it și Biorxiv.org
[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...