Pro integrare

Armata SUA îşi întăreşte forţele în Europa cu două unităţi noi. Câţi soldaţi însumează şi unde vor activa

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Unitatea MDTF va fi activată pe 16 septembrie anul acesta, urmată de unitatea Theater Fires Command, o lună mai târziu.

Armata americană plănuieşte de multă vreme trimiterea unei unităţi MDFT în Europa ,după ce o primă unitate de acest tip şi-a dovedit utilitatea în teatrul de operaţiuni din regiunea Indo-Pacifică şi a fost folosită activ în exerciţiile militare. 

Unităţi similare vor fi operaţionalizate în Arctic şi Pacific, iar o a treia va fi folosită la nevoie în teatre de operaţiuni.

„Forţa operativă multi-domeniu va consta în artilerie terestră, apărare compusă aeriană şi de rachete, servicii de informaţii, cibernetice, război electronic, spaţiu, aviaţie şi o brigadă de suport. Theater Fires Command va îmbunătăţi disponibilitatea şi interoperabilitatea multinaţională prin integrarea exerciţiilor şi operaţiunilor comune şi multinaţionale ca suport al US Army pentru Europa şi Africa.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Cele două unităţi vor permite US Army pentru Europa şi Africa să-şi sincronizeze acţiunile, să controleze armele de precizie cu rază lungă de acţiune pe toate domeniile şi să creeze mai mult spaţiu şi capabilităţi pentru război electronic şi cibernetic în Europa”, se arată în comunicat.

Totodată, armata va păstra trei locaţii „anterior programate să fie restituite guvernului german, având în vedere cerinţele operaţionale crescute în teatrul din Europa”.

Este vorba de Mainz Kastel Station, Mainz Kastel Housing, respectiv  Dagger Complex din Darmstadt.

„Noile strategii şi un mediu operaţional în continuă schimbare necesită mai multă capacitate pentru a ne asigura că avem infrastructura necesară pentru capabilităţi sporite, astfel încât să-i putem sprijini pe aliaţii şi partenerii noştri”, a declarat generalul-maior Chris Mohan, comandantul general al Comandamentului 21 de logistică a teatrului de operaţiuni. „Am lucrat îndeaproape cu oficialii germani pentru a ajunge la un acord privind păstrarea acestor sit-uri şi le suntem foarte recunoscători pentru sprijinul lor continuu”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...