Pro integrare

Armenia califică drept o ”măsură foarte puternică” recunoaşterea de către SUA a genocidului comis de turci în 1915

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Premierul armean Nikol Paşinian a salutat sâmbătă decizia istorică a preşedintelui american Joe Biden de a recunoaşte oficial genocidul armean, relatează AFP.

Nikol Paşinian i-a mulţumit preşedintelui SUA pentru această ”măsură foarte puternică spre justiţie şi adevărul istoric” şi care oferă ”un sprijin nepreţuit descendenţilor victimelor genocidului armean”, potrivit unui mesaj postat pe Facebook.

Recunoaşterea genocidului constituie ”un exemplu încurajator pentru toţi cei care doresc să construiască o societate internaţională justă şi tolerantă”, a adăugat şeful guvernului armean.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Între timp, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat ”terţe părţi” că se amestecă în problemele Turciei, în timp ce ministrul de externe Mevlut Cavusoglu a declarat că ţara sa nu are ”lecţii de primit de la nimeni privind istoria sa”.

Joe Biden a recunoscut sâmbătă genocidul armean, devenind primul preşedinte al Statelor Unite care a calificat astfel moartea a 1,5 milioane de armeni masacraţi de Imperiul Otoman în 1915. Peste 20 de ţări au recunoscut oficial acest genocid.

Sursa: Agerpres

Foto: Nikol Pașinian, premierul Armeniei / Sursa: Facebook

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...