Pro integrare

[articol audio] OMS – noua mutatie a virusului covid-19 descoperite și în Danemarca, Australia și Olanda. Italia suspendă zborurile cu U.K.

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Ascultă articolul in limba Italiană

Noua variantă de coronavirus descoperită în Marea Britanie a fost detectată și în Danemarca și Australia, dar și în Olanda, a declarat pentru BBC cei de la OMS.

O întâlnire între Franta, Belgia și Uniunea Europeană este programată pentru astăzi, anunță Elysée.

Ministrul sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a declarat pentru Sky News că noua variantă identificată în Marea Britanie este “scăpată de sub control”. “Am acționat decisiv și foarte rapid.
Din păcate, noua variantă a covid-19 a scăpat de sub control. Trebuie să reactionăm rapid.”

Guvernul olandez a suspendat toate zborurile de pasageri din Marea Britanie până la 1 ianuarie, în urma descoperirii în Olanda a unui caz de contaminare cu o nouă variantă britanică a coronavirusului.
Ministerul olandez al Sănătății “recomandă ca orice contimanare cu acestă variantă a virusului să fie limitată cât mai mult posibil, limitând și controlând circulația pasagerilor care sosesc din Marea Britanie”. Germania ar putea suspenda de asemenea zborurile cu Marea Britanie și Africa de Sud din cauza temerilor legate de răspândirea virusului, transmit surse guvernamentale de la Berlin.
Franța se îndreaptă în aceeași direcție, relatează Bfmtv, adăugând că o decizie oficială va fi luată în cursul zilei.

Și aceeași decizie a fost luată și în Italia: Ministrul de Externe Luigi Di Maio a declarat că țara noastră “suspendă zborurile cu Marea Britanie”. “Marea Britanie a tras un semnal de alarmă cu privire la o nouă formă de Covid care ar fi rezultatul unei mutații a virusului.
Ca guvern avem datoria de a proteja italienii, din acest motiv, după ce am notificat guvernul britanic, împreună cu Ministerul Sănătății suntem pe cale să semnăm măsura de suspendare a zborurilor cu Marea Britanie. Prioritatea noastră este să protejăm Italia și compatrioții noștri”, a anunțat ministrul pe Facebook.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

“Foarte buna, decizia guvernului de a bloca zborurile din si inspre Londra. În Fiumicino am pregătit tampoane pentru toate persoanele aflate la bordul aeronavelor aflate deja în zbor”, a scris pe Twitter guvernatorul lui Lazio și secretarul PD Nicola Zingaretti.

Între timp, zborul britanic BA 560 de la Londra Heathrow a aterizat pe aeroportul Fiumicino, cu aproximativ 110 pasageri la bord. Ar putea fi ultimul zbor care ajunge pe acest aeroportul roman dinspre  Marea Britanie, dupa anuntul de suspendare a zborurilor decise de autoritatile italiene din cauza variantei de Covid.

Procedura de supraveghere și control al sănătății a fost activată pentru zborurile care sosesc în porturile Italiene din Marea Britanie. Orice pasager pozitiv la tampon va fi transferat la Spallanzani pentru monitorizarea și studierea oricărei variante de Covid.

OMS Europa face apel la statele membre să “consolideze controalele” după descoperirea în Marea Britanie a unei noi variante de Covid-19, care s-ar răspândi mai repede. De asemenea, The Who recomandă membrilor săi “să crească capacitatea de secvențiere” a virusului pentru a înțelege mai multe despre riscurile prezentate de variantă, a declarat un purtător de cuvânt al organismului.

“Informațiile preliminare” privind varianta Covid sugerează că aceasta “ar putea afecta, de asemenea, eficacitatea unor metode de diagnosticare”, pe lângă faptul că “poate fi mai contagioasă”, explică un purtător de cuvânt al Who Europe, clarificând totuși că în acest moment nu există “nicio dovadă a unei schimbări a severității bolii”. Cine, adaugă el, va oferi mai multe informații de îndată ce are “o vedere mai clară a caracteristicilor acestei variante”

 

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...