Audio – Italia – Brescia – Un alt muncitor român a decedat după ce a căzut în gol de la o înălțime de peste 10 metri

Italia – Brescia – Turbole Casaglia

Sindicalistul DANIELE CALCATERRA, RSU / RLS  din interiorul  “Fonderiei di Torbole Casaglia” și coordinator siderurgic UGLM Brescia a trimis un mesaj audio în exclusivitate pentru diaspora.ro, prin care explică cum a fost posibil un asemenea accident mortal!

[player id=72466]

Din păcate un alt muncitor român nu mai ajunge acasă în seara aceasta.
A plecat de acasă spre locul de muncă unde din păcate și-a găsit sfârșitul.
Concetățeanul nostru în vârstă de 54 de ani era căsătorit și avea copii, locuia în comuna Castelcovati.
Românul muncea pentru o firmă care detașa angajați specializați în diferite alte fabrici cu scopul de a executa lucrări speciale, firma la care lucra românul are sediul în Travagliato și se numește COSPEC SRL. Accidentul s-a produs în timp ce acesta efectua lucrări de întreținere a unor conducte când a căzut în gol de la o înălţime de peste zece metri.
Comunitatea Diaspora.Ro are legături directe cu sindicatele Italiene și suntem în strânsă legătură cu aceștia, unul din membrii administratori ai diaspora.ro este secreretarul de sindicat UGLM la nivel regional.
În Italia numărul morților la locul de muncă este unul foarte mare, cu toate că sunt multe măsuri de siguranță definite în contractele naționale de muncă, multe dintre acestea NU sunt luate în considerare. UGL Brescia și Național sunt alături de familia îndurerată în aceste momente și le spunem sincere condoleanțe!


Ignatiuc Cosmin Florian, secretarul UGLM Cremona declară :

UGLM are sindacalisti interni în fonderia di Turbole, s-a decis o grevă imediată în urma acestui accident, grevă care din păcate nu îl va aduce înapoi pe conaționalul nostru. Am luat legătura cu UGLM Brescia și în aceste ore sperăm să contactăm familia acestuia pentru a ne pune la dispoziție resursele de care dispunem! Nu este prima oară când atragem atenția la nivel național în Italia asupra numărului mare de accidente la locul de muncă, multe soldate din păcate cu decesul. Una dintre companiile fruntașe care au înregistrat accidente la locul de muncă este ARVEDI SPA, fiind una dintre cele mai mari firme care produce Oțel, Inox și Fontă. În același timp se caută responsabili în altă parte și nu se aplică măsurile decise la nivel național. Categoria “Metalmeccanici” este una din categoriile cele mai reprezentate la nivel național în Italia și reprezintă una din categoriile cu un major efect asupra PIB ului.
Contractul național al Metalmeccanicilor fiind actualizat în medie o dată la 3 an, vu toate acestea numărul deceselor în la locul de muncă în Italia au fost 1.270 decese în anul 2020, cu 181 mai multe persoane decât în anul 2019 când au fost 1.089 (+16,6%). Ceea ce înseamnă circa 4 decese zilnice la locul de muncă!
În anul 2020 au fost înregistrate 554.340 de accidente la locul de muncă conform datelor puse la dispoziție de catre Inail nel 2020, acestea s-a redus cu peste 90.000 în comparație cu anul 2019 când au fost înregistrate 641.638 de accidente la locul de muncă.
Este inadmisibil ca o persoană să plece de acasă spre locul de muncă și să nu se mai întoarcă!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: