AUR critică modul politicianist în care s-a făcut alocarea locurilor de parlamentari pentru diaspora

București, 20.02.2020
Într-o conferință de presă susțină joi 20 februarie 2020 de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) George Simion, copreședinte al partidului, a criticat modul de alocare a locurilor de parlamentari pentru diaspora, așa cum a fost propus de Guvernul Orban prin intermediul unei ordonanțe de urgență privind alegerile anticipate.
AUR consideră că mărirea locurilor de parlamentari care să reprezinte diaspora s-a făcut din pix, pentru a răspunde intereselor de moment ale PNL. Nu se respectă nici măcar norma de reprezentare actuală de 73.000 de cetățeni la un deputat, nici cea de 168.000 cetățeni la un senator. Nu știe sau nu spune nimeni câți români sunt în străinătate. Deși e clar că sunt minim 900.000 cu domiciliu (CRDS) și în jur de 4 milioane cu reședință. Doar rezumându-ne la cei cu CRDS ar trebui să fie 12 deputați și 5 senatori, conform normei de reprezentare în vigoare.
Românii din diaspora nu sunt reprezentați politic și sunt ignorați de actualele partide parlamentare. Pe seama lor se face doar un joc de imagine ieftin. O analiză serioasă privind situația acestor români, modul în care pot fi implicați în viața politică a țării și cum le pot fi apărate drepturile, indiferent de țara în care trăiesc, nu s-a făcut la nivelul niciunei autorități publice din România.
Actuala clasă politică nu doar că nu ține cont de interesele românilor din diaspora, dar nu ține cont nici de voința populară a celor din țară exprimată prin referendumul privind numărul de parlamentari. Poporul a ales parlament unicameral cu 300 de membrii, iar clasa politică a ignorat total opinia populară.
George Simion a solicitat respectarea voinței suverane a poporului exprimată prin referendum și a făcut un apel la toți cei nemulțumiți de prestația actualei clase politice pentru a se implica în viața politică: „încurajăm toți oamenii din afara actualului sistem să se implice în politică și să candideze la alegerile locale și generale”.
A.U.R. consideră că implicarea diasporei în viața politică a României și modul în care aceasta trebuie reprezentată în parlamentul țării trebuie să se facă în urma unei largi consultări publice cu societatea civilă din țară și din comunitățile românești din afara țării, toate partidele politice, precum și mediul academic.

Vino alaturi de noi!


Acest website NU folosește reclame.
Toate legăturile externe sunt verificate.
Comunitatea Diaspora.Ro "NU" are aparteneță Politică și nici nu acceptă reclame sau fonduri de la partidele Politice!
Ne poți susține activitatea
AICI ,

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More