AUR devine tot mai agresiv: de la vandalizarea mașinilor diplomatice și asaltul Parlamentului la lovirea lui Ludovic Orban și introducerea de muniție în Parlament

0

AUR devine tot mai agresiv, pe fondul lipsei de reacție a autorităților statului: de la vandalizarea mașinilor diplomatice și asaltul Parlamentului la lovirea lui Ludovic Orban și introducerea de muniție în Parlament. Astăzi, fostul premier Ludovic Orban a fost lovit de protestatarii acestui partid, iar o colaboratoare AUR a încercat să introducă în Parlament patru gloanțe.

Nici un lider AUR nu a fost sancționat pentru aceste fapte.

Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online

Ieri, președintele AUR, George Simion, a interceptat-o pe șefa Parchetului European, Codruța Kovesi, în timp ce mergea pe stradă și a întrebat-o de ce are gărzi de corp. Acțiunea sa a fost lăudată de Victor Ponta, pe Facebook.

În schimb, când Rusia a invadat Ucraina, protetsul AUR în fața ambasadei Moscovei la București a durat circa 40 de secunde și nimeni n-a scos un cuvânt.

AUR devine tot mai agresiv

Iată câteva din agresiunile AUR, din ultimii ani:

21 decembrie 2021: AUR forțează intrarea în Parlament, SPP a fost nevoit să blocheze porțile. Potrivit ministrului de Interne Lucian Bode, parlamentarii AUR au introdus cu mașini personale în jur de 50 de protestari în curtea Parlamentului.

Tot la 21 decembrie 2021, protestatarii AUR au vandalizat mai mult mașini din curtea Parlamentului, inclusiv una care aparținea ambasadei SUA.

Februarie 2022: George Simion îl apucă de gât pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, în timp ce acesta vorbea în plenul Camerei Deputaților. „E pentru prima oară în istoria parlamentarismului când un ministru, în timp ce îşi susţine discursul, este agresat fizic”, a spus președintele de ședință, Daniel Suciu (PSD).

Decembrie 2022: Simion intră în ministerul Energiei și întrerupe o conferință de presă a ministrului Popescu

Astăzi, la Parlament, au avut loc noi incidente violente între protestatarii AUR și forțele de ordine. „Aveți noroc că și-au lăsat toți cuțitele acasă”, ar fi spus o femeie care lua parte la protest.

„Am fost scuipat, înjurat, lovit, au intervenit jandarmii, deși eu nu am solicitat lucrul acesta, dar au intervenit din cauza violenței. Protestatari AUR, cea mai mare parte ai protestatarilor sunt membri AUR, care au și fost asmuțiți împotriva mea”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.

Citește și: Horodniceanu, zero șanse să fie sancționat de colegii lui din CSM pentru amenințările adresate unor polițiști

Articolul AUR devine tot mai agresiv: de la vandalizarea mașinilor diplomatice și asaltul Parlamentului la lovirea lui Ludovic Orban și introducerea de muniție în Parlament apare prima dată în defapt.ro.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More