Austria:Ieri Cancelarul Sebastian Kurz a dorit să prezinte măsuri de relaxare de amploare sub motto-ul “responsabilitate individuala”.

În toată Austria ar trebui sa funcționeze motto-ul: "masca trebuie să fie purtata acolo unde nu este posibilă distanțarea”.

Apar noi “motto-uri” în contextul Corona

Ieri, cancelarul Sebastian Kurz a dorit să prezinte măsuri de relaxare de amploare sub motto-ul “responsabilitate personală“. Reglementările recente creaseră confuzie și nemulțumiri.
Sugestia ca obligativitatea purtări măști de protecție sa nu mai fie atât de drastica a fost propusa de guvernatorii regionali din Carintia și Austria superioară(Kärnten si Oberösterreich) , Peter Kaiser și Thomas Stelzer. “Unele reguli ar trebui să fie aplicate la nivel național “-  în calitate de ministru al sănătății Rudolf Schoter care a avertizat că virusul nu este în vacanță este și el de acord cu propunerea celor doi
În special în  turism – Carintia, Salzburg, Tirol, Vorarlberg – restricțiile ar trebui să scadă în mare măsură. Aceasta înseamnă ca: în gastronomie, industria hotelieră, comerț nu ar trebui să se poarte măști ca turist. Acestea (măștile)nu ar mai trebui purtate nici în mijloacele de transport în comun dacă exista distanta suficienta intre călători.
În unitățile de wellness, cerința privind masca ar trebui de asemenea eliminata la sauna sau la recepție.
În toată Austria ar trebui sa funcționeze motto-ul: “masca ar trebui să purtata acolo unde nu este posibilă distanțarea”. În restaurantele din Viena, Öberösterreich sau Salzburg nu trebuie purtate măști de protecție. Statelor federale individual li se oferă posibilitatea de a menține reguli mai stricte.
Programul restaurantelor și cafenelelor urmează să fie extins,dar localurile de noapte mai au de așteptat să poată a fi deschise
Măsurile trebuie desigur să poată fi impuse în orice moment dacă rata de infectare creste din nou.
În sectorul medical și de îngrijire, protecția nasului si guri rămâne obligatorie.

NÖ-LH Mikll-Leitner avertizează: Deschide, dar ai grija.
Doamna Guvernator din Austria inferioară, Johna Mikll-Leitner, solicită indirect prudența în contextul pandemiei sa fie încă “activa”in toata Austria , ea spune că motto-ul său este: “Deschideți dar aveți grija”.
Oficialii de stat doresc ca guvernul federal să specifice clar “instrucțiunile”

[post]

Sursa: oe24at

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: