Pro integrare

Austria.Relaxarea măsurilor Covit anunțate de guvernul federal astăzi după masa

Obligativitatea carantinei de 14 de zile sau a prezentării unui test negative pentru a intra in Austria ar trebui în să se încheie cu 15 iunie

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Măștile vor mai fi obligatorii de la jumătatea luni Iunie în sectorul sănătății, farmacii și acolo unde nu se poate tine distanta de un metru ,aici intra saloane de coafură sau angajații din gastronomie. Purtarea măști în școli de exemplu nu mai este obligatorie.
Guvernul recomandă insistent să continue să folosească măști „acolo unde există aglomerație , înghesuiala”, a afirmat Kurz.
Potrivit lui Kurz, masca este încă la fel de eficientă ca înainte. Cu toate acestea, riscul de infectare s-a diminuat a explicat el. Dar a mai precizat că va fi „o lupta lungă”. „Știm că virusul ne va ține ocupați până când va exista un vaccin sau un medicament”, a declarat cancelarul federal. Acest lucru „să sperăm că va dura câteva luni doar, dar ar putea dura probabil „ani”, motiv pentru care bunul simț devine din ce în ce mai important”.
În gastronomie de la jumătatea lunii iunie se prelungește orarul de funcționare a localurilor pana la ora 1:00. De asemenea regula care interzice mai mult de 4 adulți la o masa nu o sa mai fie valabila. Cu toate acestea, distanța de un metru trebuie menținută, proprietarii de localuri împreuna cu clienții vor putea hotărî mărimea grupurilor, a spus Kurz.
Pentru localurile de noapte din păcate încă nu exista o relaxare,dar se lucrează și la acest aspect.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Potrivit lui Kurz, soluțiile pentru călătoriile în țările vecine vor fi anunțate miercuri după o consultare cu landurile si cu Ministerele sănătății, Afacerilor Europene și Afacerilor Externe care vor stabili împreuna  modul în care se vor deschide frontierele   începând cu 15 iunie. Există deja acorduri cu Germania, Liechtenstein și Elveția.  Cancelarul a mai precizat ca au fost discuții cu celelalte state vecine și aproape toate au convenit deja asupra unor soluții. A mai subliniat că situația din Italia este cea mai dificilă, dar că există dorința de a găsi soluții în timp util”. „Nu vom putea oferi detalii până miercuri”, a declarat Kurz. cu toate țările în care ajungem la un acord”, a declarat cancelarul federal.
[post]

Citeste si:  Romania - Institutul Național de Sănătate Publică a actualizat lista zonelor roșii

- Comunitatea Diaspora -

Sursa: Vienna.at

- Advertisement -

Comentarii
Loading...