Austria-Expertii analizeaza in retrospectiva masurile luate impotriva Corona-Virus

"Virusul nu a plecat în vacanta"

La 16 martie,  Austria a început cu restricti puternice pentru a încetini pandemia corona-virus

 

“Dacă am fi reacționat șapte zile mai târziu, cazurile pozitive de Corona ar fi fost de patru ori mai mari. În plus am avut doar putin peste 1,000 de paturi la terapie intensiva ocupate”, a explicat joi expertul Niki Popper de la Universitatea Tehnică (TU) Viena la o conferință de presă din cadrul Ministerului sănătății când impactul măsurilor luate a fost analizat în retrospectivă.”

“Virusul nu a plecat în vacanta”
Popper a explicat că prin aplicarea eficientă de reducere a contactelor fizice, respectarea normelor de igienă și de distanță este probabil ca măsurile de relaxare suplimentare să aibă succes, iar Austria să se poată îndrepta către normalitate.
“Virusul nu a plecat în vacanță, nu este departe de Austria, este tot aici “a declarat Ministrul federal  Anschober. Nu trebuie sa devenim neglijenți, acum vom continua strategia deschiderii treptate”, a declarat ministrul.

În retrospectivă, Popper a analizat de asemenea, efectele unei deschideri mai rapide a tuturor magazinelor și școlilor la 14 aprilie, magazinele mici precum cele de bricolaj și de grădină au fost deschise în Germania, clasele absolvente au început din nou la 4 mai. Dacă magazinele și școlile ar fi fost deja deschise la 1 aprilie, curba ar fi crescut foarte rapid, a explicat Popper.

“La începutul pandemiei, locuitorii Austriei și-au redus contactele”sociale” cu aproximativ 90%. Reducerea comună a contactelor recreative a fost extrem de importantă”, a subliniat expertul . O reducere de 50% ar fi determinat o  nouă creștere a curbei.”

Sursa: TU Wien Salzburg 24

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: