Austriecii de la OMV Petrom au mărit din nou prețul benzinei în weekend, după alte patru majorări efectuate săptămâna trecută.

Potrivit Monitorul Prețurilor și peco-online.ro, litrul de benzină standard costă, la OMV, prețurile pornesc de la 6,55 lei la benzină și de la 7,68 lei la motorină. La stațiile Petrom din Capitală, între 6,44 și 6,505 lei, iar cel al motorinei standard între 7,60 și 7,63 lei.

Și ceilalți actori din piață au crescut prețurile cu câte 5 bani. La Lukoil benzina pornește de la 6,39 lei per litru, iar motorina de la 7,59 lei, la Mol benzina pornește de la 6,54 lei, iar motorina de la 7,67 lei.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 6,4%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 19,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 5,8%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 21,0 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină.

În cazul motorinei, țară noastră este situată pe locul 3 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Malta.

The post Austriecii de la OMV Petrom au majorat din nou prețul benzinei și motorinei în România appeared first on .

Diaspora Ro