Avioanele provenite din Belarus nu mai pot tranzita spațiul aerian al Poloniei, cu siguranță în scurt timp cel al Uniunii Europene

Guvernul Poloniei a decis să interzică tranzitul aerian provenit din Belarus.

„Consiliul de Miniştri s-a pronunţat în favoarea interdicţiei intrării în spaţiul aerian polonez a avioanelor companiilor din Belarus”, a declarat, prin Twitter, Piotr Muller, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Varşovia citat de Mediafax.
Cu siguranță vor urma și alte state europene exemplul Poloniei.
Consiliul European a îndemnat companiile aeriene din Uniunea Europeană să evite tranzitarea spațiului aerian al Belarusului.
Consiliul Uniunii Europene a fost îndemnat să interzică tranzitul avioanelor din Belarus prin spaţiul aerian european şi să interzică escalele acestora în aeroporturi din ţări UE.

Şi Administraţia Statelor Unite a criticat vehement regimul Aleksandr Lukaşenko. Statele Unite se consultă cu NATO şi Uniunea Europeană pentru a stabili acţiuni contra Belarusului după deturnarea unui zbor comercial.

Pe fondul criticilor internaţionale, preşedintele Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a jucat rolul de victimă și a încercat să justifice deturnarea unui zbor comercial și arestarea jurnalistului disident, totodată acesta a acuzat Occidentul de lansarea unui “război hibrid” împotriva Administraţiei de la Minsk, conform agenţiei Reuters.

Reamintim: Un avion al companiei Ryanair care zbura din Grecia spre Lituania a fost forţat să aterizeze duminică după-amiază în capitala Belarusului. Decizia de aterizare a fost luată în contextul unei ameninţări cu bombă. Un activist al opoziţiei din Belarus, Raman Pratasevich, şi partenera lui, Sofia Sapega, au fost reţinuţi imediat după aterizarea avionului la Minsk, iar ulterior au fost plasaţi în arest preventiv. Regimul din Belarus, condus de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, şi-a atras critici dure la nivel internaţional după incidentul de duminică, riscând noi sancţiuni. (Mediafax)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: