Pro integrare

Avocatul Poporului – chirie 50.000 de euro

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat pentru Digi24 despre chiria uriaşă pe care o plăteşte instituţia pentru sediul în care activează. Ea a spus că este o sumă foarte mare, care ajunge la 50.000 de euro pe lună.
[cosmin]
Statul român plăteşte pe lună o chirie de 50.000 pe lună pentru chiria sediuluiui în care funcţionează instituţia Avocatului Poporului, informaţia fiind făcută publică de actualul Avocat al Poporului.
La un calcul simplu, în timpul unui mandat de cinci ani al Avocatului Poporului, doar chiria la un astfel de sediu ajunge la trei milioane de euro.
Weber a explicat şi cum s-a ajuns la această situaţie: “Nu am primit un spaţiu, deşi e instituţie creată prin Constituţie. Nu am primit un spaţiu nici în Bucureşti, nici în ţară. Colegii mei stau în contracte ba cu Curtea de Conturi, ba cu consiliile judeţene, în fiecare an avem această temere, să le prelungim pentru ca e important. Aici, instituţia a avut un sediu într-o clădire unde lumina era aşa roşie, că nu se mai putea. Ni s-a promis un spaţiu, nu ni s-a dat”, a spus Avocatul Poporului.
Renate Weber a adăugat că încă din prima zi de mandat a vrut să schimbe această situaţie, dar fără rezultat.
“50.000 de euro pe lună e chiria pe care o plătim, mi se pare…. Pe durata unui mandat se strâng trei milioane. Nu ştiu de ce nu ne-au dat alt spaţiu. Vreau să găsesc alt spaţiu, chiar dacă acesta e accesibil, e în centru, e foarte decent”, a subliniat Weber.

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...