Pro integrare

Banii economisiţi în pandemie ar putea pune pe picioare economia mondială. Care sunt previziunile analiştilor

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Potrivit sursei citate, în condiţiile în care o serie de afaceri precum restaurante, cinematografe şi hoteluri sunt în continuare închise în multe ţări, gospodăriile din ţările dezvoltate au pus deoparte economii mai mari decât în mod normal, transmite Agerpres.

Astfel, una din principalele dileme ale economiştilor şi decidenţilor este dacă gospodăriile vor începe să cheltuie sumele economisite sau vor prefera să le păstreze în perspectiva unor dificultăţi financiare viitoare.

Centrul francez de reflexie Observatoire français des conjonctures économiques (OFCE) a abordat acest subiect pentru a elabora două scenarii pentru marile economii ale lumii: unul din care gospodăriile vor cheltui în 2022 o cincime din sumele economisite pe care le-au acumulat în 2020 şi 20221 şi un scenariu în care nu vor face acest lucru.

În conformitate cu primul scenariu, ritmul de creştere al economiei mondiale va fi de 4,5% anul viitor iar în conformitate cu cel de al doilea va fi de 4%, susţine OFCE într-un raport cu privire la noile sale prognoze privind economia mondială.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

În rândul principalelor economii, SUA ar urma să înregistreze anul viitor o creştere de 5,9% în conformitate cu primul scenariu şi una de 3,7% fără impulsul dat de cheltuirea sumelor economisite. 

De asemenea, Germania, cea mai mare economie a Europei, ar urma să înregistreze un avans de 5,5% anul viitor în primul scenariu şi unul de 4,1% în cel de al doilea scenariu, iar creşterea economică a Franţei ar urma să fie de 6% respectiv 4,3%. 

Totodată, folosirea sumelor economisite ar da economiei britanice un impuls de 5% anul viitor iar în cel de al doilea scenariu creşterea ar fi de ordinul a 3,2% în timp ce pentru Italia estimările de creştere sunt de 5,5%, respectiv 3,9%. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...