Banii înseamnă viață, într-un rãzboi – Suma strânsă de către Radu Hossu din donații, reprezintă o șansă în plus la viață.

0

Statul care sprijină terorismul, a distrus sub diferite pretexte, numerose vieți. Teroriștii din armata lui Putin s-au pretat la violuri, uciderea bătrânilor, a copiilor, și chiar la răpire, copilasi rapiti au fost duși în Rusia. Răpirea copiilor seamănă izbitor cu actele comise de către militarii lui Hitler în ww2.

Televiziunea mincinoasă, RTV – România TV, susținută de la Kremlin și de către proletarii lui Putin din România AUR, Sosoaica & Co., l-au transformat pe Radu Hossu într-o țintă. Datorita nemerniciei lui Victor Ciutacu, pe capul lui Radu chiar s-a pus și o suma de bani. Aceasta mascaradã periculoasã a lui Victor Ciutacu trebuie să inceteze, aici nu se mai vorbeste despre dreptul la libera exprimare ci despre nemernicie si intenții criminale.

Campania “De la Români, cu Dragoste!” s-a încheiat! Transparență, asumare, responsabiliate, acțiune, scrive Radu Hossu pe pagina sa de facebook.

Comunicatul integral a lui Radu Hossu, corespondent acreditat de către Armata Ucrainianã.

1 august 2022 – 30 aprilie 2023 care să vă facă mândri:

9974 de donații unice
– Numărul mediu de donații/lună: 1101
– Suma medie a donației: 407 lei (medie ridicată de donația de 50.000 de euro a lui M.B)
– Suma medie a donației (fără donația de 50.000): 303 lei
– Suma totală: 2 milioane 808 mii lei. Sau 573.000 euro. Toate valutele au fost transformate în lei la cursul valutar de la 1 decembrie 2022 – pentru o medie și pentru a nu-l nenoroci pe omul care m-a ajutat voluntar în generarea acestui raport transparent.

1. Prin urmare 10.000 de români au donat în contul meu personal. Ce vedeți în imagine este un grafic al donațiilor. Acolo este inclusă și luna iunie (pe 14 am primit prima donație, fără ca oficial campania să fi început) și luna mai, când au intrat donațiile de făcute în weekend-ul cu 30 august care mi-au apărut în cont abia în mai)

2. În fiecare lună, în medie peste 1000 de oameni au donat pentru ajutorarea Ucrainei. Graficul de mai jos (linia roșie) arătă că trendul este unul în ușoară scădere, însă în niciun caz unul critic.

3. Astfel susținerea românilor față de Ucraina a rămas constantă la aproape același nivel. Dacă adaug creșterea lentă a paginii mele din ultimele luni, prin urmare un dezavantaj pentru răspândirea mesajului și astfel un dezavantaj pentru cei care poate ar fi dorit să doneze, consider că susținerea a rămas la fel de mare ca anul trecut, ba chiar nesperat de mare.

4. În primul comentariu aveți detaliat un document excel care în spate are extras de cont direct din contul personal. Numele persoanelor sunt anonimizate, rămânând doar inițialele. Din cauza unui bug din sistemul Revolut, unele donații apar ca fiind Apple Pay sau Revolut LTD. Pentru a avea o cheie de control, am păstrat ziua intrării donației și suma (în valuta inițială), pentru a se regăsi.

Absolut toată lumea care a donat prin mediul online se află acolo în afara a 4 persoane care mi-au donat prin Western Union/MoneyGram și cash: S.P. – 500 euro. B.B. – 500 euro (dacă-mi aduc aminte bine). D.G – 500 euro. D.S. – 2000 lei cash.

Îi mulțumesc celui care a donat 5.000 de euro pentru drapelul semnat de Oleg, domnul D.T. și care m-a anunțat că dorește ca eu să-l păstrez.

5. Pentru că vor fi îndeajuns de mult detractori ai AUR, ciutaci și alte specimene care vor încerca să mă atace legat de cheltuieli, îi voi lăsa să fiarbă în suc propriu. Dintr-un motiv obiectiv și unul subiectiv:

– Facturile fizice pe unele dintre cheltuieli le am în România, iar acum mă pregătesc să plec în misiuni pe front (voi detalia în postările următoare)

– Îmi place să știu că se vor discredita când voi prezenta tabelul de cheltuieli cu facturile și bonurile atașate. Va fi o zi glorioasă pentru mine să-i văd cum vor mai scoate cămașa atunci pentru toate acuzele nefondate de până acum.

6. Toate cheltuielile cu combustibil (exemplu transportul ambulanțelor din Germania în România și apoi în Ucraina) au fost suportate din donațiile dumneavoastră. Am încredere că înțelegeți că nu mi-aș fi putut permite mii și mii de euro consumați pe combustibil și plata șoferilor care au făcut zeci, poate sute de transporturi umanitare.

Da, unii o fac gratuit. Alții nu. Uneori nu ai timpul sau circumstanțele necesare pentru a putea alege.

7. Zero lei am folosit pentru administrarea acestei campanii.

Cu toate că absolut orice ONG care ar fi desfășurat o astfel de campanie, pe o perioadă atât de lungă, pe un domeniu atât de vast – de la echipamente de protecție militară, până la Ambulanțe și Spitalul Oleg Gubal care este probabil o inovație mondială în sine) ar fi avut o sumă de administrare.

Un exemplu este Crucea Roșie, care își reține 10% din donații pentru plata salariilor “voluntarilor” și costurile operaționale. În domeniul ONG, Crucea Roșie este un exemplu fericit, căci cifrele de administrare ajung și la 25% din ceea ce oamenii donează.

Repet: eu am reținut 0% pentru administrare. De ce? Că e război, la naiba!

Singurii bani pe care i-am reținut sunt cei pe din Patreon, pe care mă plătiți voi pentru scrierea rezumatelor, informațiilor despre război în general, unde în continuare puteți să mă susțineți dacă intrați pe patreon[punct]com/RaduHossu dacă-mi considerați munca ca fiind una valoroasă pentru voi.

—-
Presa de la noi spune că este cea mai mare campanie de ajutor pentru Ucraina organizată de o persoană fizică. Am reușit împreună să salvăm vieți. Să alinăm durere. Să demonstrăm empatie, toleranță și respect.

Evident că ne-am mai și înțepat aici între noi, pentru că suntem veniți din medii diferite, cu educație diferită și cel mai important: discutăm prin text, într-un mediu online, ceea ce creierul nostru nu este obișnuit să facă. Este obișnuit să citească indicatorii nonverbali. Astfel poate uneori v-am supărat. Când am făcut-o argumentat, mereu mi-am susținut până la proba contrarie opinia.

Regret dacă din necunoaștere, grabă sau o zi proastă, v-am supărat. Viața este oricum al naibii de urâtă în general, nu aveți nevoie și de unu’ ca mine care din când în când să fie urâcios.

Vă mulțumumesc tuturor celor care de la început ați avut încredere într-un tip care scria “Rezumatele de noapte” să dați peste jumătate de milion de euro din banii voștri. Pentru bogații lumii este un fleac. Pentru o țară unde pensia medie puțin peste 300 euro, iar eu am avut nenumărați pensionari ca donatori recurenți.

Mulțumesc tuturor companiilor care m-au ajutat în acest demers prin discounturi sau chiar produse gratuite.

Îi mulțumesc lui Misha, colegilor lui și celor din Ucraina care au făcut tot posibilul să mă facă să mă simt acasă într-o țară în care milioane nu mai au fizic o casă.

Vă mulțumesc vouă celor care ați susținut această campanie de la început până la sfârșit. Și nu sunteți puțini. Să știți că nu sunteți puțini. 10.000 de oameni care să “se ridice de pe canapea” și să doneze nu e un lucru puțin. Cei care comentează împotriva voastră și vă fac în toate felurile, nu s-ar ridica de pe canapea și dacă le-ar fi “casa” (România) în flăcări. Așa că ardeți-i de fiecare dată când îi prindeți și pe unde-i prindeți. Civilizat. Cu argumente. Fără jigniri.

Îi mulțumesc omului care a realizat această muncă de chinez bătrân! Mă înclin omule!

Evident, în spatele fiecarui OM puternic, se află o doamnă.

În mod special îi mulțumesc Flavia Boghiu că mă suportă. Mai ales că după o zi de muncă a ei începe cu ieșirea din casă la 7 dimineața și de cele mai multe ori întoarcerea la 21-22 din Primăria Brașov. Și care pe lângă stresul de acolo îmi suportă și mie drumurile în Bakhmut și alte zone acum prezintă cel mai mare risc de moarte de pe glob.

Nu plec nicăieri. Rămân alături de Ucraina. Acum mă pregătesc de finalizarea extraorinarului spital Oleg Gubal și de ceva ce pe mine mă va împlini, chiar dacă pe unii dintre noi vă va îngrozi.

Continuăm! Nu uitați să verificați documentul din primul comentariu și să distribuiți această postare pentru a ajunge la cât mai multă lume. De ce?

Dacă un copil care alerga desculț prin Treznea, Sălaj, provenit dintr-o familie săracă, crescut după blocurile gri din Brașov a reușit ceea ce Misha spune “mi-ai demonstrat că imposibilul poate deveni posibil”, atunci și voi puteți. Fiecare dintre voi! Aveți încredere în voi!

Vă mulțumesc încă o dată tuturor!

Slava Ukraini!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More