Bărbatul şi femeia care au aruncat în aer două bancomate din judeţul Constanţa, la sfârşitul anului trecut, au fost trimise în judecată de procurori. Acestea au recunoscut comiterea faptelor în faţa anchetatorilor.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, bărbatul şi femeia care au aruncat în aer două bancomate, pentru comiterea infracţiunilor de distrugere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, nerespectarea regimului materialelor explozive, contrabandă cu arme şi materiale explozibile.

“În urma înţelegerii prealabile, cu complicitatea inculpatei S.K., care a fabricat materialele explozive, l-a transportat cu un autoturism la şi de la locul comiterii faptelor şi a asigurat paza zonelor de comitere a faptelor, inculpatul A.G.C. a distrus trei bancomate de pe raza judeţului Constanţa, în scopul de a sustrage bancnotele din interiorul acestora, în două cazuri folosind materiale explozive, cel dintâi introducând în ţară şi deţinând fără drept o armă neletală de tir supusă autorizării”, a anunţat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Anchetatorii au precizat că prima faptă a avut loc la data de 15 noiembrie 2022, în jurul orei 03.36. Bărbatul, care avea faţa acoperită, a provocat distrugeri cu un corp dur la aparatul ATM aparţinând unei bănci comerciale, instalat pe peretele exterior al clubului IDU din staţiunea Mamaia, dar nu a putut fura bani.

Trei zile mai târziu a a aruncat în aer un bancomat din Castelu.

“La data de 18 noiembrie 2022, în jurul orelor 03:10, după ce în prealabil a smuls camera video de la sistemul de supraveghere video al Primăriei Castelu, ulterior, prin folosirea de materiale explozive, a provocat distrugeri la aparatul ATM aparţinând unei bănci comerciale, situat în comuna Castelu, str. Republicii, prin deflagraţie imobilul suferind prejudicii de circa 50.000 lei prin distrugerea structurii sale, iar banca suferind prejudiciul de 48.492,23 lei, după care din interiorul ATM-ului distrus a sustras suma de 1.550 lei”, a mai precizat sursa citată.

Ultimul atac a avut loc la sfârşitul lunii noiembrie la Pavilionul Expoziţional din Constanţa.

“La data de 28/29 noiembrie 2022, în jurul orelor 03:32, având faţa acoperită, prin folosirea de materiale explozive fabricate de coinculpată, inculpatul a provocat distrugeri la aparatul ATM aparţinând unei bănci comerciale, instalat pe peretele exterior al Pavilionului Expoziţional Constanţa situat pe bulevardul Mamaia nr. 331A, din cauza deflagraţiei fiind provocate distrugeri masive asupra clădirii, în valoare de circa 15.000 euro, după care din interiorul ATM-ului distrus a sustras suma de 98.900 lei”, au mai precizat procurorii constănţeni.

De asemenea, anchetatorii au mai stabilit că în luna iulie a anului trecut bărbatul a introdus în România, venind din Italia, printr-un punct de trecere a frontierei din Satu Mare, o armă neletală de tir sportiv din categoria C3, care trebuia autorizată, dar pe care a deţinut-o fără drept pe teritoriul ţării noastre.

“După comiterea ultimei acţiuni ilicite, cei doi inculpaţi au fost depistaţi în flagrant de organele de poliţie, la scurt timp după săvârşirea faptelor, în autovehiculul cu care se deplasau fiind găsită ultima sumă de bani sustrasă şi mijloace materiale de probă. Pe parcursul urmăririi penale ambii inculpaţi au recunoscut săvârşirea faptelor ce le-au fost reţinute în sarcină”, a mai transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Dosarul cauzei a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Constanţa.

The post Bărbatul și femeia care au aruncat în aer două bancomate din județul Constanța și-au recunoscut faptele appeared first on .

Diaspora Ro