BEC, front comun cu Piedone

Candidatul PNL-USR-PLUS la Primăria Sectorului 5, avocatul Cristian Băcanu, a declarat joi că “mafia din S5 s-a dovedit încă o dată mai puternică decât cetățenii de bună credință”.

eclarația liberalului vine pe fondul controversatei victorii a pionului lui “Felix”, Cristian Popescu Piedone, în bătălia pentru funcția de primar al Sectorului 5, dar și pe fondul unei decizii BEC potrivit căreia a fost interzisă renumărarea voturilor, în condițiile în care BES5 hotărâse ca voturile să fie renumărate în zona menționată anterior. Decizia finală aparține BEM, dar luând în calcul că BEC a dat respectiva circulară, e previzibil că nu va fi acceptată varianta renumărării voturilor la Sectorul 5.

Redăm comunicatul liberalului:

„Să nu te arzi la vot!” (sloganul cinic al lui Piedone în Sectorul 5)

Biroul Electoral Central a emis azi o circulară prin care a fost interzisă renumărarea voturilor și, din acest moment, putem anticipa că solicitarea mea (justificată de datele din teren) de renumărare la Sector 5 va fi respinsă de Biroul Electoral Municipal (ca urmare a contestației formulate de Piedone). Practic, o lege strâmbă, spune că dacă oamenii din secții nu și-au făcut treaba sau au trădat, candidații nu mai pot contesta rezultatul chiar dacă acesta este urmare a unei fraude grosolane.

O lege strâmbă îl face primar pe Piedone cu doar câteva săptămâni înainte de comemorarea a 5 ani de la Colectiv. Mi-e greu să exprim amărăciunea pe care o simt și vreau să vă asigur că am făcut și voi face tot ce este posibil pentru a apăra valorile în care cred și interesele celor care și-au pus încrederea în mine. Mafia din sectorul 5 s-a dovedit încă o dată mai puternică decât cetățenii de bună credință; aceasta este situația care trebuie să înceteze, îmi este mai clar decât oricând, iar vorbele frumoase nu pot cosmetiza crudul adevăr. Tranzacționarea ca la piață a mii de voturi este o realitate pe care nu ne mai putem face că nu o vedem. Trebuie să le spunem oamenilor adevărul, trebuie să vorbim despre obiceiurile și clanurile care atacă democrația, trebuie să acționăm cu determinare și curaj până nu este prea târziu.

Sursa Podul.ro

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: