Belgia, Grecia si Austria au intrat în zona roșie – Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunţat astăzi joi, 21 octombrie 2021, care sunt modificările aduse listei ţărilor cu risc epidemiologic, ce vor intra în vigoare de pe 24 octombrie, de la miezul nopții. Astfel, în zona roșie au intrat Belgia, Austria, Grecia, Belarus și Jersey.
Conform CNSU, din zona roșie, în urma scăderii incidenței, au intrat în zona galbenă Israel, Palestina, Insulele Feroe, Guyana, Bermuda, Saint Lucia și Saint Maarten, iar din zona verde, (datorită modificărilor aduse la rata de incidență privind clasificarea statelor pe zone de risc) au intrat două state, este vorba despre Islanda și Azerbaidjan, Gabon, Guatemala, Botswana, Filipine și Leshoto.

Românii care se întorc din aceste state vor evita carantina de 14 zile dacă prezintă dovada vaccinării (cu minimum 10 zile înainte de data sosirii în țară) sau un test PCR nu mai vechi de 72 de ore.
Singurele excepții de la această regulă sunt copiii și adolescenții până în 16 ani, care nu stau în carantină dacă au un test PCR negativ, precum și persoanele care petrec mai puțin de 72 de ore în România, care nu intră nici ele în carantină dacă au un test COVID negativ, respectiv cei care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

Lista de mai jos, la fel ca și cele din trecut pot fi consultate pe site-ul oficial al CNSU aici – Link

 

#diasporavavedeCalatorii EuropaDiasporadocumenteromanii in italiaromanii in lumeZona UE
Comentarii (0)
Adaugá comentariu