Pro integrare

Belgia intra in izolare – noile măsuri

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Care sunt noile masuri?
Incepand de astazi, miercuri, 18 martie 2020, de la pranz si pana pe 5 aprilie inclus, toata Belgia intra in izolare. Decizia a fost luata ieri seara de Consiliul National de Securitate (CNS). Ideea este de a limita contactul intre persoane pentru a evita propagarea virusului Covid 19. Data limita de 5 aprilie ar putea fi prelungita in functie de evolutia situatiei. Politia va veghea ca regulile impuse sa fie respectate.

Astfel, conform noilor masuri impuse de CNS, veti putea iesi din casa numai in caz de urgenta, pentru a merge la supermarket, la farmacie, la posta, la banca sau pentru a face plinul la masina. Cresele raman in continuare deschise. Transportul in comun va functiona ca si pana acum, iar calatoriile in afara Belgiei, care nu sunt urgente, vor fi interzise.

Iata ce se schimba:
In magazine
Accesul in magazine va fi limitat la un anumit numar de persoane, respectandu-se regula de 1 persoana la 10 m patrati si maximum 30 de minute de cumparaturi. Anumite magazine non indispensabile vor fi inchise (IKEA, Decathlon, Kruidvat, Fnac etc.). Night-shopu-urile vor fi deschise pana la ora 22. In cazul saloanelor de coafura, va fi admis cate un client pe rand.

La serviciu
Firmele sunt sfatuite isi lase angajatii sa lucreze de acasa. In cazul in care este imposibil, angajatii trebuie sa respecte la serviciu regula de pastrare a distantei ceruta intre persoane (1,5 m). Societatile care nu se pot conforma noilor reguli vor fi obligate sa isi opreasca activitatea. In caz contrar, sunt prevazute amenzi destul de mari.

Proiect finanțat de către Departamentul Românilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

Activitatea fizica
Iesirile in aer, plimbarile pe jos sau cu bicicleta, alergatul nu sunt interzise, dar si aici trebuie respectate cateva reguli. Puteti iesi insotit doar de o persoana cu care locuiti in aceeasi casa sau cu un prieten. Parintii pot iesi impreuna cu copiii la plimbare in parc. De asemenea, trebuie sa pastrati distanta de 1,5 metri fata de celelalte persoane.

Marti, 17 martie 2020, in Belgia erau raportate 1.243 de cazuri de coronavirus Covid-19 si 10 decese.

Sursa: https://roexpat.be/belgia-intra-in-izolare-care-sunt-noile-masuri-impuse/

[post]

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...
FB.api( '/me', 'POST', {"fields":"id,name"}, function(response) { // Insert your code here } );