Pro integrare

Birmania: Lovitura de stat – Armata blocheaza accesul la Facebook, Whatsapp și Instagram

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Generalii fortelor armate birmaneze au ordonat astăzi furnizorilor de internet din țară să blocheze accesul la Facebook în încercarea de a limita mesajele de disidență la lovitura de stat de acum trei zile.

Acest lucru a fost anunțat de noua junta militară a generalului Min Aung Hlaing într-un comunicat, în timp ce pe Twitter mulți birmanezi se plâng deja că nu pot accesa rețeaua și aplicațiile sociale ale grupului, referitor la Whatsapp și Instagram.

În Birmania există peste 22 de milioane de utilizatori Facebook, pentru care rețeaua socială a devenit practic un sinonim pentru Internet și principala modalitate de accesare a știrilor.

Proiect sponsorizat de catre Departamentul Romanilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

În ultimele zile, o “Mișcare civilă de nesupunere” față de lovitura de stat a fost relansată de sute de mii de oameni pe Facebook și pe alte rețele de socializare, fotografiile disidenților cu trei degete  ridicate ca în filmul  “Jocurile Foamei”. Videoclipuri cu cetățeni care claxonează și care bat in oale pe strazi în semn de protest față de lovitura de stat au fost, de asemenea, postate și relansate pe Facebook.

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...