Ianca un motiv sa fim mândri ca suntem romani.Bogdan Bacanu

Deci, nu o vad ca, ok, acolo sunt 10 egoiști la ușă care așteaptă sa le dau viața mea, ci este un schimb. Ei mă ajută pe mine să mă îmbunătățesc, să merg mai departe, și pe de altă parte eu îi ajut pe ei sa aibă un alt drum. Să cred la 43 de ani că știu tot ar fi un pic arogant. Poate la 143. În momentul în care am ajuns la un anumit punct îmi dau seama că sunt la început” relatează Bodgan Băcanu

Bogdan Bacanu
Percutionist, profesor la Academia Internationala de Vara de la Salzburg
Percutionist din tanara generatie, este un desavarsit virtuoz al marimbei, apreciat la nivel international si totodata un pedagog de inalta tinuta, multi considerandu-l chiar cel mai bun din lume la aceasta ora.
Nascut la 31 iulie 1975 la Bucuresti, a inceput studiul muzicii de la varsta de 5 ani, fiind rapid atras de percutie. Dupa ce si-a facut debutul la doar 13 ani la Filarmonica “George Enescu” , si-a desavarsit pregatirea in strainatate, absolvind Universitatea “Mozarteum” de la Salzburg la clasa de marimba a profesorului Peter Sadlo.
Dupa absolvire, Bogdan Bacanu a sustinut recitaluri si concerte in Europa, Asia si America de Nord alaturi de muzicieni de renume precum Gideon Kremer, Keiko Abe, Heinrich Schiff, Seiji Ozawa, Kent Nagano ori Horia Andreescu. De asemenea a concertat in compania unor orchestre celebre precum “Stuttgarter Kammerorchester”, “Heilbronner Symphonieorchester”, Orchestra Filarmonicii “George Enescu”, Orchestra Nationala Radio sau a unor ansambluri alcatuite din membri ai orchestrelor filarmonicilor din Londra, Madrid, New York etc.
In paralel cu activitatea interpretativa, Bogdan Bacanu are si o prodigioasa activitate pedagogica fiind profesor la Universitatea privata “Anton Bruckner” din Linz unde a activat de la varsta de 23 de an si in prezent la Academia de vara de la Salzburg, si sustinand mastersclass-uri in mai multe tari din lume.
Percutionistul roman este implicat si in proiecte importante precum infiintarea Concursului international de marimba de la Linz sau fondarea cvartetului “WAVE”, axat pe interpretarea muzicii baroce.

Sursa: eliteleromaniei antena3

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: