Pro integrare

Boris Johnson propune alegeri anticipate pe 15 octombrie

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a pierdut votul in Camera Comunelor iar ca masura a propus o data pentru alegerile anticipate, cea de 15 octombrie, adica cu doua saptamani inainte de Brexit.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Motiunea care constituie primul pas pentru amanarea iesirii Marii Britanii din UE a intrunit 328 de voturi “pentru” la 301 “impotriva” si presupune ca parlamentarii pot veni cu un proiect pentru a amana Brexitul.
Liderul laburist Jeremy Corbyn a declarat ca proiectul de lege trebuie aprobat inainte de organizarea alegerilor.
In total, 21 de parlamentari conservatori, inclusiv o serie de fosti ministri ai cabinetului, s-au alaturat partidelor de opozitie pentru a invinge guvernul.
Dupa vot, Downing Street a anuntat ca parlamentarii conservatori care au votat cu opozitia vor fi exclusi din Partidul Conservator.
Premierul Boris Johnson le-a spus parlamentarilor ca nu are de ales decat sa depuna eforturi pentru a convoca alegeri anticipate in octombrie, adaugand: “Oamenii acestei tari vor trebui sa aleaga”.
Partidul Conservator din Marea Britanie, condus de premierul Boris Johnson, a pierdut marti majoritatea in Parlament, dupa ce conservatorul Phillip Lee a demisionat din partid, potrivit BBC.
Parlamentarul a anuntat ca devine membru al Partidului Liberal Democrat. Lee si-a anuntat demisia chiar in timpul discursului pe care premierul Boris Johnson il sustinea in Camera Comunelor.

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...