București – Adio vehicule zgomotoase! RAR, Poliția Rutieră și cea Locală vor avea în dotare sonometre

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) pregătește în parteneriat cu Registrul Auto Roman (RAR), Poliția Rutieră și Poliția Locală o serie de surprize pentru cei care circulă cu mașini și motociclete zgomotoase pe raza municipiului București.

Conform e-juridic.manager.ro care citează un consilier din CGMB, Capitala va fi declarată teritoriu în care orice șofer care circulă cu un autovehicul ce depășește limita maximă de zgomot admisibilă va fi sancționat. În acest sens, RAR, Poliția Rutieră și Poliția Locală vor colabora îndeaproape pentru a realiza operațiuni de control în comun pe raza Bucureștiului în zonele cunoscute ca fiind preferate de cei cu mașini ale căror sisteme de evacuare a fost modificate.

Este de notat faptul ca ITP-ul deja verifică acest aspect, însă unii proprietari, modifică înainte și după efectuarea inspectiei, sistemul de evacuare, astfel încât certificatul să arate că nu există nicio problemă. Soluția gândită de CGMB o reprezintă dotarea Poliției cu aceste sisteme de măsură.

Planul pe termen scurt al CGMB este ca RAR și Poliția Rutieră să organizeze controale în trafic începând de anul acesta, urmând ca din anul 2022 Primăria Municipiului București (PMB) să aibă o echipă de tehnicieni care să fie instruită pentru a putea face aceste verificari în colaborare cu Poliția Locală în vederea aplicării sancțiunilor corespunzatoare.

Sursa: E-Juridic.Manager

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: