Bulgaria: Procurorul şef a scăpat nevătămat în urma exploziei unui dispozitiv la trecerea maşinii sale

0

Procurorul şef al Bulgariei, Ivan Geshev, a scăpat nevătămat în urma exploziei unui dispozitiv declanșat la trecerea maşinii sale.

Cortegiul de mașini se deplasa spre Turcia. Procurorul-șef Ivan Geshev a decis să viziteze un eveniment al procurorilor juniori pe drum, când o bombă a fost aruncată în aer, a relatat BNT.

Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online

Potrivit bnews.bg, Geshev și familia sa călătoreau într-un SUV puternic blindat, sub paza ANS, când dispozitivul exploziv plasat în prealabil pe marginea drumului a explodat.

Procurorul şef a scăpat nevătămat

Parchetul Bulgariei a afirmat că investighează explozia drept act terorist, deşi Ministerul de Interne a vorbit doar de un „incident”, relatează EFE.

Petăr Todorov, secretar general în Ministerul de Interne, a menţionat că nimeni nu a fost rănit în „incidentul produs luni la ora 11:45 (ora locală, 08:45 GMT) pe şoseaua dintre Samokov şi Kovacevtsi, în direcţia Sofia”.

El a adăugat însă că „ameninţările la adresa vieţii şi sănătăţii oricărei persoane sunt absolut inacceptabile” şi guvernul va lua măsuri ferme.

„Bomba era clar menită să ucidă. Nu a fost destinată să intimideze, nu au fost artificii”, a declarat la rândul său presei Borislav Sarafov, procuror adjunct şi director al Serviciului Naţional de Investigaţii, adăugând că familia lui Gheşev era cu el în vehicul.

Geshev și Kovesi Foto: Twitter

Citește și: DOCUMENT Macedon Porcu. Acesta este numele cu care s-a născut actualul Teodosie Tomitanul. Numele de familie și l-a schimbat în tinerețe

Sarafov a mai precizat că dispozitivul conţinea aproximativ trei kilograme de explozibil.

Articolul Bulgaria: Procurorul şef a scăpat nevătămat în urma exploziei unui dispozitiv la trecerea maşinii sale apare prima dată în defapt.ro.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More