Take a fresh look at your lifestyle.

Burse și studii în străinătate

4

Studii în străinătate cu Erasmus+

Dacă sunteți student, programul Erasmus+ vă oferă șansa de a merge în străinătate pentru a studia sau pentru a urma un stagiu în cadrul unei companii.

Dacă doriți să urmați o parte din studii în străinătate, adresați-vă mai întâi universității dumneavoastră.

Ca student Erasmus+:

  • nu trebuie să plătiţi taxe de înscriere sau de studii universităţii gazdă
  • studiile efectuate în străinătate vă sunt luate în calcul la obţinerea diplomei
  • beneficiaţi de o bursă din partea UE pentru a acoperi cheltuielile de cazare şi de transport.

Recunoaşterea perioadei de studiu petrecute în străinătate

Universitatea de origine este obligată să recunoască studiile pe care le-aţi efectuat în străinătate, dacă aţi urmat programul asupra căruia aţi convenit înaintea plecării.

Programe comune de studiu

Erasmus Mundus vă dă posibilitatea de a urma un program postuniversitar comun oferit de mai multe universități din țări diferite (în unele cazuri, poate fi vorba și de instituții de învățământ superior din afara UE). Veți studia sau veți participa la un proiect de cercetare în cel puțin două țări și veți obține o diplomă comună, dublă sau multiplă. Bursele Erasmus Mundus se adresează studenţilor din UE şi din lumea întreagă.

Vă interesează această variantă? Citiţi mai multe despre programele de masterat eligibile pentru Erasmus Mundus. Pentru informații privind condițiile de admitere și calendarul pentru depunerea dosarelor, vizitați site-ul programului de masterat în cotutelă ales.

Parteneriate dincolo de graniţele UE

Bursele Erasmus Mundus sprijină, de asemenea, parteneriatele cu universităţi din mai multe ţări şi regiuni din lume.

Aceste parteneriate le acordă studenţilor europeni burse de studiu în țări din afara UE, iar studenţilor din afara UE burse de studiu în universități europene. Aflaţi mai multe despre parteneriatele care oferă burse de studii pentru cetăţenii ţării dumneavoastră. Pentru informații privind oferta de cursuri, condițiile de admitere și calendarul pentru depunerea dosarelor, vizitați site-urile parteneriatelor.

Contactaţi biroul de relaţii internaţionale al universităţii dumneavoastră

Întrebaţi dacă universitatea dumneavoastră participă la alte programe internaţionale de mobilitate. Pentru detalii despre Erasmus+ şi alte programe de schimb, contactaţi biroul de relaţii internaţionale al universităţii dumneavoastră.

Mai multe detalii AICI

Vino alaturi de noi pe facebook!
Daca doresti ne poti sustine activitatea prin paypal


Alătură-te grupului nostru de Facebook

Comunitatea Diaspora.Ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More