Calea cea mai sigură de a repara dezastrul din justiția românească. Mesajul vine din partea doamnei Ana Birchall, fost Ministru al Justiției , cunoscătoare avizată a dezastrului lăsat de majoritatea pesedistă din Parlament.

Românii care trăiesc în afara granițelor țării nu numai ca sunt principalul investitor economic al Romaniei dar, fiecare dintre ei, sunt un investitor în democrația și statul de drept al acestei frumoase țări de care sunt legați sufletește, indiferent pe unde îi poartă pașii destinului. Nu de puține ori, în momente critice pentru cursul istoriei recente a României, românii din afara granițelor s-au implicat în “viața cetății” de acasă – de la proteste, la stat cu orele pentru a vota, cu încrederea că votul lor contează pentru cei dragi de acasă.

Timp de 5 ani am mâncat și eu această pâine a “diasporei”, am condus și eu cu orele ca să pot vota și știu cât de greu vă este chiar dacă material sau social vă este bine. Tocmai de aceea îmi permit să vă rog pe toți cei care mă urmăriți și aici și pe pagina mea oficială de FB să mergeți la vot știind cât de important este să vă exprimați opțiunea de vot la aceste alegeri cruciale pentru viitorul Romaniei. Împreună știm cât de important este să nu mai intre în Parlamentul României oameni care să amenințe justiția, statul de drept și democrația din România, oameni ca Iordache „altă-întrebare”, Firea cu toate matrapazlâcurile ei făcute la Primăria Capitalei (acum cap de listă pentru Senat), oameni care, odată ajunși în funcții importante, în loc să își respecte jurământul depus la învestirea în funcție, iau decizii după bunul lor plac, al celor certați cu legea sau al “găștii din care fac parte”.

Mulți mi-ați fost alături și m-ați încurajat atunci când îmi era greu, când zilnic eram sub un asediu permanent la Ministerul Justiției. Atunci, împreună, am reușit să stopăm măsurile toxice pentru justiție și statul de drept. Așa după cum, tot împreună, am reușit să trecem prin Parlament una dintre cele mai importante legi din ultimii 30 de ani: confiscarea extinsă a averilor ilicite. Tot împreună putem continua lupta împotriva corupției, a furtului din banii publici, lupta pentru înlăturarea non-valorilor și pentru impunerea meritocrației și aici, acasă.

Eu am încredere în voi că ați rămas “pe baricade” în această luptă. Așa cum am spus mereu, este timpul ca toți românii cinstiți și de bună credință să fie uniți. Și votul dumneavoastră contează și de aceea vă îndemn să nu-l irosiți, ci să mergeți la urne și să puneți ștampila acolo unde vă dictează conștiința. Cu toții vrem să ne fie bine la noi în țară, dar pentru aceasta este nevoie ca România să redevină un loc unde să se trăiască ușor, frumos și bine. Mergeți la vot! Votul dvs. este arma cu care ajutăm România să redevină o țară normală, o țară pentru care fiecare cetățean contează. Votul vostru vor întări România pe drumul ei pro-european și pro-atlantic.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: