Pro integrare

Campania de vaccinare din UE ar putea fi întârziată cu cel puțin două luni fără vaccinul Johnson & Johnson

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

O suspendare a vaccinului împotriva Covid-19 produs de compania americană Johnson & Johnson ar putea întârzia campania de imunizare din Uniunea Europeană cu cel puțin două luni, au avertizat miercuri reprezentanţii companiei Airfinity, specializată în analiză şi informaţii ştiinţifice, relatează Reuters.

„Dacă UE nu va putea să folosească vaccinul J&J pe termen nedefinit, acest fapt ar putea să împingă calendarul ce vizează vaccinarea a 75% din populaţia sa până în luna decembrie”, au declarat reprezentanţii acestei companii de analiză din Londra, în cel mai recent buletin al său de previziuni, potrivit Agerpres.

Fără vaccinul Johnson & Johnson, Uniunea Europeană va ajunge la procentul de 75% populaţie vaccinată – considerat un prag important pentru atingerea imunităţii colective – în data de 8 decembrie, au prezis specialiştii de la Airfinity. Prin comparaţie, data prognozată anterior pentru atingerea pragului de 75% era 30 septembrie.

De asemenea, în SUA, absenţa vaccinului Johnson & Johnson din campania naţională de imunizare împotriva COVID-19 va împinge data de atingere a pragului de 75% populaţie vaccinată din 22 iulie până pe 17 septembrie.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Autoritățile americane de reglementare au recomandat o pauză în vaccinarea cu Johnson & Johnson, ca măsură de precauție, după ce 6 cazuri de tromboze au fost înregistrate la peste 6,8 milioane de doze de vaccin administrate în SUA.

Marți, Johnson & Johnson a anunțat unilateral că întrerupe livrările de vaccinuri către Uniunea Europeană, în urma unor cazuri de tromboze rare apărute în SUA. Această sistare s-a produs după restricţiile impuse de multe ţări europene în privinţa utilizării vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, după raportări similare ale unor cazuri rare de tromboze.

Într-o analiză furnizată agenţiei Reuters şi care a precedat vestea despre sistarea utilizării vaccinului Johnson & Johnson în Statele Unite, compania Airfinity a estimat că administrarea vaccinului AstraZeneca doar pentru persoanele din grupele de vârstă apte de muncă va amâna finalizarea campaniilor de imunizare din Franţa, Italia şi Spania cu aproximativ o lună.

Citiți și: Franța va administra vaccinurile Johnson & Johnson primite, deși compania a decis amânarea lansării lor în Europa

Editor : I.C

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...