Pro integrare

Campioana paralimpică Marieke Vervoort a fost eutanasiată.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Marieke Vervoort a fost eutanasiată ieri, așa cum și-a dorit, după o lungă suferință provocată de o maladie degenerativă a mușchilor. Sportiva belgiană avea 40 de ani.
Marieke Vervoort și-a dat acordul să fie eutanasiată
Marieke Vervoort, fostă campioană paralimpică, a semnat actele prin care a permis unui doctor să-i pună capăt zilelor. Eutanasierea este legală în Belgia, iar sportiva a luat această decizie extremă din cauza durerilor insuportabile.
În urmă cu 3 ani, Marieke (foto, alături de câinele ei Zen) povestea că nu poate dormi nopți întregi cauza durerilor şi vrea ca viaţa ei să se termine atunci când decide ea.
Marieke Vervoort avea în palmares două medalii olimpice și 3 trei titluri mondiale la atletism în scaun cu rotile.

Cine a fost Marieke Vervoort

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Problemele pentru Marieke Vervoort au început când aceasta avea 14 ani. Atunci a resimțit inițial dureri la picior, iar acestea s-au extins. La 20 de ani, sportiva a ajuns în scaun cu rotile și a decis să renunțe la studii și la ideea de a deveni profesoară.
Diagnosticul a fost mereu incert, deși medicii vorbeau de atunci de o boală degenerativă incurabilă. A continuat însă să facă sport și a ajuns campioană.
La Londra, în 2012, a câştigat aurul la 100 şi 200 metri, iar în 2015 a fost campioană mondială la 100, 200 şi 400 metri. Pentru Marieke Vervoort, ultima competiție a fost în 2016 – Jocurile Paralimpice de la Rio.
“Vreau să mor. Gândul ăsta îmi aduce linişte când simt durere. Nu vreau să fiu o legumă. Oamenii mă văd mereu răzănd şi făcând sport…dar nu văd ce e în sufletul meu. Sportul mi-a permis să supravieţuiesc bolii incurabile cu care mă lupt de 14 ani.
Actele sunt pregătite. Nu vreau biserică, nu vreau prăjituri… Vreau ca la înmormântarea mea fiecare să aibă în mână un pahar de şampanie şi să se gândească la mine. Toată lumea mă vede cu medalia de aur, dar nimeni nu ştie cât de greu este”, spunea Marieke Vervoort în 2015, după ce a devenit campioană mondială.

[post]
[diaspora]

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...