Pro integrare

Cancelarul austriac Sebastian Kurz, anchetat de procurorii anticorupţie în legătură cu o mărturie făcută în scandalul Ibizagate

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, Sebastian Kurz a anunţat că el şi şeful său de cabinet fac obiectul unei anchete a procurorilor anticorupţie.

„Am ştiut că există o cerere legală de a spune adevărul în comisie şi de aceea, evident, am răspuns mereu în mod cinstit”, s-a apărat cancelarul austriac.

Potrivit Reuters, biroul procurorului public pentru afaceri economice a confirmat faptul că a primit mai multe plângeri referitoare la o mărturie falsă a lui Kurz, inclusiv din partea partidului NEOS.

O comisie a Parlamentului austriac investighează presupusa negociere a unor funcţii politice şi posibila influenţă a donaţiilor pentru partid asupra deciziilor politice în timpul guvernului precedent, format din Partidul Popular (ÖVP, formaţiunea lui Sebastian Kurz) şi Partidul Libertăţii (FPÖ).

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Kurz a declarat că nu se gândeşte să demisioneze, chiar dacă va fi găsit vinovat. El susţine că există intenţii de a i se răstălmăci declaraţiile.

Acum o lună, fostul şef al FPÖ şi vicecancelar Heinz-Christian Strache a fost inculpat pentru corupţie, o premieră după scandalul Ibizagate. Dosarul se referă la „acordarea de avantaje” pentru Strache în contrapartidă la „susţinerea sa pentru modificarea unei legi” care să-i permită unei clinici să fie agreată de asigurările sociale.

În 2019, coaliţia ÖVP- FPÖ s-a destrămat după o capcană întinsă preşedintelui lui Strache. În 2017, înainte de alegeri, Strache a fost filmat pe ascuns într-o vilă din Ibiza în timp ce se declara pregătit să se compromită în schimbul unor finanţări oculte pe filieră rusă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...