Romanii din afara granitelor

Ce ar trebui să știm despre Coronavirus, test simplu, ce reprezintă, cum evităm, simptome

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Este bine de știut ca infectarea cu Coronavirus nu produce simptome ca de răceala de genul celei când vă curge nasul sau aveți tuse cu catar, ci tuse seacă și uscată.
Virusul nu rezistă dacă este expus la căldură de peste 26-27 de grade, prin urmare este recomandat să consumați cât mai multe lichide calde, ceai, supe, chiar și apă caldă, lichidele calde neutralizează virusul.
Evitați să beți apă rece său sa mestecați cuburi de gheață, sau băuturi reci!
Cine poate, stați cât de mult la soare!
1. Coronavirus este destul de mare ca și marime, (circa 400-500 nanometri), prin urmare orice mască il poate opri, chiar și FFP1, nu este necesar să folosiți neapărat măști speciale.
Este diferită însă situația medicilor și a personalului sanitar care sunt expuși la un mediu încărcat cu acest virus prin urmare au nevoie de echipament special.
Dacă o persoană infectată, strănută in fața Voastră, o distanță de 3 metri va face zona sigură, virusul fiind destul de greu sa cadă și nu este transmis pe calea aerului.
2. Când virusul se regăsește pe suprafețe de metal, supraviețuiește circa 12 ore.
Prin urmare, când atingeți suprafețe metalice, aparatură electrocasnica, barele de susținere in metrou, autobuze, etc, este imperativ sa nu vă atingeți fața, nasul, gura și să va spălați bine pe mâini și sa va dezinfectați.
3. Virusul poate supraviețui intre 6 și 12 ore in țesaturi putand fi distrus de orice detergent normal, și apă caldă. Hainele pe care nu le puteți spală zilnic este recomandat să le expuneți la surse de căldură, soare etc.
Cum se manifestă:
1. Coronavirusul mai întâi de toate se instalează in gât, provocând o inflamare si senzația de gură uscată: acest simptom poate dura 3 / 4 zile.
2. Virusul călătorește in organism datorită umidității prezentă in caile respiratorii, coboară pe trahee și se instalează în plămâni, cauzând febră pulmonară.
Aceasta are loc in circa 5/6 zile de la data contaminării.
3. Febra Pulmonară se manifestă prin febră mare, probleme la respirația normală, și nu este comparabila cu o răceală clasică.
Cum se poate evita:
1. Transmiterea virusului se face prin contact direct, atingând tesaturile sau materialele pe care este prezent virusul, deci nu pe calea aerului, este fundamentala spălarea pe mâini cu apă caldă si folosirea dezinfectanților.
Virusul supraviețuiește pe mâini circa 10 minute, dar in aceste 10 minute se pot întâmpla multe, ducând mâna la ochi sau o simplă scarpinare pe mas de exemplu, permite virusului sa aibă cale de acces in organism.
Prin urmare, pentru binele vostru, spălați-va des des pe mâini și apoi folosiți dezinfectanți.
2. Puteti face face gargară cu soluții dezinfectante care va elimina mare parte sau reduce riscul infecției inițiale din gât, făcând astfel se poate elimina înainte de a coborâ spre plămâni.
3. Desinfectati tastatura computerului, mausul și telefonul, evitați folosirea sau primirea ca rest a banilor (fizici) folosiți cât de des cardul.
Trebuie sa fim foarte atenti la aceste detalii pentru binele nostru și al celorlalți.
Mai adăugăm un lucru, spălați-va in interiorul nasului dacă aveți posibilitatea cu apă cât mai caldă!
[post]

Proiect finanțat de către Departamentul Românilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...
FB.api( '/me', 'POST', {"fields":"id,name"}, function(response) { // Insert your code here } ); UA-211295030