Pro integrare

Cel mai sigur teritoriu britanic. Toţi adulţii s-au vaccinat în câteva ore

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Săptămâna aceasta, flacoanele cu vaccin AstraZeneca au fost transportate cu un avion mic, iar toţi adulţii au primit a doua doză, conform Digi24. 

Vaccinarea celor care trăiesc în comunităţi îndepărtate şi izolate este o provocare.

Pentru că vaccinul Pfizer necesită depozitarea la temperaturi foarte scăzute, avioanele mici şi bărcile care deservesc această insulă nu pot să îl transporte. Vaccinul AstraZeneca a putut fi dus fără probleme, într-o singură cutie frigorifică. Cutia a fost preluată de la avion de maşina asistentei şi dus la singurul cabinet medical de pe insulă. Două asistente au vaccinat apoi întreaga populaţie în doar câteva ore.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

John Best, cel mai bătrân locuitor, a spus că acum trăieşte în cel mai sigur loc din ţară. „Insula noastră este foarte primitoare şi va fi din nou”, a mai spus bătrânul, după ce a fost vaccinat.

În vremuri normale, Fair Isle sfidează clişeele asociate cu aceasta, de loc „sălbatic” şi „izolat”, fiind, de fapt, un loc foarte vizitat de turişti, foarte vesel. Insularii îşi doresc ca acele vremuri să se întoarcă cât mai repede.

Pe insulă locuiesc şi patru copii, pentru care există şcoală. David Parnaby, tatăl a doi din cei patru copii de pe insulă, s-a mutat aici de 10 ani şi spune că nu se putea să găsească un alt loc mai bun în lume.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...