Pro integrare

Cetatenia Italiana-Detalii

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Multe cereri pentru cetatenia italiana sunt respinse anual din cauza problemelor la documente.

Asta inseamna ca multora dintre cetatenii care aplica pentru aceasta cerere le sunt refuzate cererile, motivele comune sunt acestea:

Documente incomplecte.
Documente vechi, nu au fost reinnoite.
Expirate
Neautentificate.

Cetatenia Italiana pentru Resedinta

Mai jos aveti lista complecta si la zi a documentelor necesare pentru aceasta cerere.

1. Modelul B

Modelul trebuie complectat in toate partile sale, semnat si trebuie neaparat aplicat un timbru fiscal in valoare de € 16,00.

2. Certificatul de nastere (tradus)

Certificatul de nastere trebuie sa contina toate datele persoanei care cere cetatenia.

Acest document trebuie tradus si legalizat la autoritatile diplomatice sau consulare italiane prezente pe teritoriul statului din care provine persoana care face aceasta cerere.

ATENTIE: pentru cetatenii de care dupa casatorie au luat numele sotiei/sotului pe certificatul de nastere trebuie apara amandoua numele de familie.

3. Cazierul judiciar

Este acel cazier care se ia din Romania de la Inspectoratele de Politie.Acest cazier nu este necesar daca persoana care face aceasta cerere este nascuta in italia sau are resedinta in italia inainte de implinirea varstei de 14 ani. (caziuerul judiciar trebuie sa fie tradus, legalizat Cum este necesar si pentru certificatul de nastere).

Oltre al certificato penale del paese di origine serve un certificato del casellario giudiziale e dei carichi pendenti in Italia. Pentru detalii Click aici

ATENTIE: daca persoana in cauza a mai locuit si in alta tari in afara de italia este necesar sa depuna la prezenta cerere cazierul judiciar din toate tarile (evident este vorba acolo unde titularul cererii a locuit cu forme legale)

4. Fotocopie dupa pasaport

Este necesara o fotocopie a pasaportului in curs de valabilitate.

5. Fotocopia dupa permisul de soggiorno acolo unde este cazul

Este necesara o fotocopie a persmisului de soggiorno in curs de valabilitate.

**Cetatenii proveniti din Uniunea Europeana trebuie in schimb sa fie in posesul certificatului de soggiorno permanent(Certificatul de inscriere anagrafica) (acest certificat este eliberat de primaria unde aveti resedinta).

6.Resedinta

Documentele complecte de certificate de resedinta, certificatele de isorie a resedintei pe teritoriul statului italian (intreruperea resedintei pentru diverse perioade in italia este unul dintre motivele pentru care cererea de cetatenie este respinsa).

Certificatul de resedinta poate fi inlocuit cu declaratia pe propie raspundere in fata unui avocat care sa contrasemneze.

7. Modelul CU, Unico si modelul  730

In functie de pozitia sociala a persoanei trebuiesc prezentate si urmatoarele modele,Modelul CU, Unico si modelul  730 relative cu situatia economica din ultimii 3 ani.

Colf, badanti si collaboratori domestici trebuie in schimb sa prezinte extrasul de cont de la INPS.

In cazul in care este nevoie suma poate fi integrata cu “reditul” altor rude care au resedinta in acelasi loc cu interatul.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

8. Atestat de cunoastere a limbii italiene nu inferioa la clasa B1, emis de catre o scoala si semnat de catre o persoana juridica abilitata.

Certificatul NU ESTE NECESAR pentru persoanele provenite din UE care au resedinta de multi ani in italia sau pentru cine a semnat acorduri de integrare.

9. Dovada achitarii a sumei de  € 250,00

Trebuie efectuata o plata de € 250,00 in contul postal c/c n.809020 atribuit: Ministero Interno D.L.C.I. cittadinanza – specificand : cittadinanza – taxa asa prevazuta de art. 1 co. 12, legea15 lulie 2009 n. 94. Copia actului care dovedeste plata trebuie sa fie alegata la documentele din aceasta cerere.

Documente necesare in cazuri particulare

Aceste documente sunt cerute doar in cazuri specifice.

  • Certificatul de atestare a statutului “apolide” sau a statutului de refugiat(art.9, c. 1, lett. e – at. 16 c. 2)
    Sentinta de adoptie de la Tribunal  (art. 9, c.1, lett. b)
  • Documentele relative la prestatia muncii in cazuri speciale de straini care lucreaza in sluba statului italian, chiar si externe asa cum este prevazut la (art. 9, c.1, litera. c)
  • Certificatul de cetatenie italiana al parintelui sau a unui ascendent pe linie directa pana la gradul 2 de rudenie cum este prevazut (art. 9, c1, litera. a)

Cetatenia italiana pentru casatorie

1. Modelul A

Acest model trebuie complectat in toate partile sale, semnat si trebuie sa fie atasat un timbru fiscal in valoare de € 16,00.

2. Certificatul de nastere (tradus)

Certificatul de nastere trebuie sa contina toate datele generale ale persoanei care cere cetatenia italiana.

Acest document trebuie tradus si legalizat la autoritatea Diplomatica sau consulara prezenta pe teritoriul statului de provenienta a titularului cereri de cetatenie.

3. Cazierul Judiciar

Si tratta del certificato penale del Paese di origine. Questo certificato non è necessario se il cittadino è nato in Italia o se risiede nel nostro Paese da prima del compimento del 14° anno di età (il certificato deve essere legalizzato e tradotto come avvenuto per l’atto di nascita).

Pe langa Caziuerul Judiciar este nevoie si de  “certificato del casellario giudiziale e dei carichi pendenti in Italia.” Certificat la care aveti explicatia si cum il puteti lua aici CLICK pentru Detalii

4. Fotocopie dupa pasaport

Este necesar o fotocopie a pasaportului in curs de valabilitate.

5. Fotocopia dupa permisul de sedere “soggiorno”

Este necesara o fotocopie a permisului de sedere “permesso di soggiorno” in curs de valabilitate.

*Cetatenii provenienti din tari care fac parte din UR trebuie in schimb sa prezinte o fotocopie dupa inscrierea anagrafica “Certificato d`iscrizzione Anagrafica” permanenta.

Deci ATENTIE, dupa 5 ani de resedinta continua aveti dreptul la certificatul PERMANEN, daca primaria pe raza caruia Locuiti nu va instiintat merge Dumneavoastra si cereti acest certificat, se plateste 16 euro si va aduce mai multe beneficii.

6. Actul integral de casatorie

Actul integral – o copie integrala – este o copie autentificata a actului original de casatorie. In acest document se regasesc toate datele privind registrul de stare civila..

7. Dovada achitarii sumei de  € 250,00

Trebuie efectuata o plata de € 250,00 in contul postal c/c n.809020 atribuit: Ministero Interno D.L.C.I. cittadinanza – specificand : cittadinanza – taxa asa prevazuta de art. 1 co. 12, legea15 lulie 2009 n. 94. Copia actului care dovedeste plata trebuie sa fie alegata la documentele din aceasta cerere.

Te putem ajuta in a trimite aceasta cerere.

contact@diaspora.ro

 

 

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...