China – Hantavirusul care a ucis un om în China nu se transmite de la om la om

Un bărbat care a murit într-un autobuz din China a fost depistat pozitiv pentru hantavirus, un virus cu simptome foarte asemănătoare cu Covid-19, dar care nu a fost transmis de la om la om. Victima neidentificată a provinciei Yunnan – relatează State Times Global Times – se afla la bordul unui autobuz și se îndrepta spre locul de muncă din provincia Shandong. Celelalte 32 de persoane care au fost la bord au fost de asemenea testate, rezultatele au fost negative.

Stirea este confirmată de către publicații respectabile internaționale, in italia despre acest lucru au scris și cei de la AGI

Panica, dictată de climatul carantinei pentru coronavirus, a transformat imediat hantavirus în fruntea subiectelor Twitter, nu numai în China. Cu toate acestea, experții au subliniat repede că nu este un virus nou și doar rareori a fost transmis de la om la om.

Numele hantavirus conține mai multe tipuri de viruși și provine de pe râul în care soldații americani au fost infectați în timpul războiului din Coreea din 1950. Este transmis oamenilor de rozătoare. Virusul, explicat și de către MSD, poate provoca infecții grave ale plămânilor (tuse și respirație greoaie) sau rinichilor (cu erupții cutanate, dureri abdominale și uneori insuficiență renală).

“Vă rog să nu vă panicați dacă nu veți mânca șobolani”, a scris omul de știință suedez Sumaiya Shaikh într-un tweet preluat de la New York Post.

Centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor (CoC) scrie că hantavirusul este rar, dar are o rată de mortalitate de 38%. Simptomele pot apărea până la opt săptămâni “după expunerea la urină proaspătă, excremente sau salivă de la rozătoarele infectate”, spune CoC, care precizează de asemenea că poate provine din mușcături de la șobolani sau șoareci infectați.

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More