Cine este Marius Simionică – Povestea vieții sale

Administratorii grupului de facebook și a website-ului Anunțul UK sunt implicați nu doar în publicarea locurilor de muncă ci și în activitatea civică!

Grupul de facebook și website-ul dedicat românilor din UK și nu numai Anunțul UK ne face sa fim mândrii de faptul că suntem contemporani cu Marius Simionică, UN OM!

Toate drepturile acestui articol revin website-ului Anuntul UK

Interviu cu cel mai apreciat roman din Marea Britanie

MARIUS SIMIONICA: “PRIMUL MEU JOB IN UK A FOST LA O SPALATORIE AUTO PE £20 LA ZI”

Cu un an si jumatate in urma, Anuntul UK a demarat o ancheta cu scopul de a-i aduce in atentia comunitatii romanesti pe cei mai apreciati romani din Marea Britanie. Marius Simionica, un fost soldat din Legiunea Straina franceza, care a venit la munca in Anglia si a decis ulterior sa se implice in acte caritabile, a castigat ancheta intr-un mod categoric, fiind urmat la mare distanta de romani precum Toni Timis, Daniel Iordache ori Radu Dascalescu.

ANUNTUL UK: SALUT MARIUS! PENTRU CEI CARE NU TE CUNOSC, UNDE TE-AI NASCUT SI CAND AI VENIT IN UK?
Marius Simionica: M-am nascut in București si am venit in UK in toamna anului 2009. Am venit în UK imediat după ce mi-am încheiat conturile cu Legiunea Străină și la indemnul mai multor prieteni care deja erau în Anglia.

CUM A FOST LA INCEPUT IN UK? IN CE DOMENIU AI MUNCIT?
Dificil, însă eram motivat. Am lucrat în mai multe domenii începând cu spălătorii auto (până mi-am definitivat actele pentru drept de muncă), in construcții, operator mașini CNC și Tehnician servo-motoare în industria roboticii. Primul job a fost într-o spălătorie auto a unor albanezi pe £20 la zi și așa mi-am plătit chiria și hrana deși casă era a unui prieten care nu voia să îmi ia niciun ban. Pe parcurs am reușit să îmi fac actele și să învăț limba engleză.

DE CE TE-AI DECIS SA TE IMPLICI IN ACTIUNI CARITABILE?
Nu a fost o alegere ci o întâmplare iar decizia a fost luata împreună cu mai mulți prieteni de pe paginile și grupurile pe care le am din 2012, gen Informatii in UK sau Romani în UK.

AI VREUN CASTIG DE PE URMA ACESTOR ACTIUNI?
În primii doi ani acțiunile au fost susținute parțial din banii proprii iar acum am ajuns la nivelul în care acțiunile sunt susținute 50% din donații iar 50% din implicarea companiilor. Îmi doresc ca într-un timp cât mai scurt să avem sustinere de 100% din partea companiilor. Toate proiectele și acțiunile noastre se fac din contul asociației și toate întrările și cheltuielile sunt înregistrate de către firma de contabilitate iar bilanțul este public atât pe site-ul ANAF cât și alte site-uri de specialitate și pot fi verificate de oricine. Asta a și fost scopul de a crea ONG-ul pentru că totul să fie înregistrat și transparent.

CUI DUCI DORUL CEL MAI MULT IN TIMPUL ACTIUNILOR TALE?
Fără discuție fiului meu rămas în UK.

CE PARERE AI DESPRE ANCHETA ANUNTUL UK CARE SI-A PROPUS SA II GASEASCA PE CEI MAI APRECIATI ROMANI DIN UK?
Nu pot decât să vă felicit pentru asemenea demersuri pentru că prin asta oferiți șansa comunități noastre de a cunoaște oamenii din calitate.

CUM TE SIMTITI FIND ALES UNUL DINTRE CEI MAI APRECIATI ROMANI DIN UK PRIN FAPTELE PE CARE LE FACI?
Orice apreciere care vine direct de la oameni nu poate decât să mă bucure și să mă determine mai mult în demersurile mele.

LA UN MOMENDAT AI DECIS SA TE RETRAGI DIN ACTIUNILE CARITABILE IAR PE URMA AI REVENIT. CE TE-A FACUT SA TE RETRAGI SI DE CE TE-AI RAZGANDIT?
A fost o decizie de a lua o pauză și a petrece mai mult timp alături de fiul meu în UK. A durat aproape doua luni însă chiar și în această pauză m-am implicat în repatrierea unui romani și alte doua cazuri a unor copii cu probleme medicale. A fost un cumul de mai mulți factori pe parcursul celor patru ani iar în pandemie mi-am văzut copilul de 3 ori în aprope 2 ani!

CINE SUNT ROMANII DIN UK PE CARE II APRECIEZI CEL MAI MULT SI DE CE?
Îmi apreciez absolut toți prietenii din pentru că sunt alături de mine cei mai mulți de 9-10 ani.

CUM AI AJUNS SA CONSTRUIESTI CASA NR 6 LA SIGHETUL MARMATIEI?
Noi mergem cu acțiunile noastre prin toată România, insa avem foarte mulți prieteni maramureșeni. De altfel, nu este niciun secret, casa nr 7 pe care o voi construi impreuna cu asociatia mea va fi tot in Maramureș și asta pentru că avem o sustinere uriașă din parte maramureșenilor din zonă indiferent că facem referire la alte ONG-uri ( Asociatia Dăruim și ne Dăruim și Asociația Suntem Vocea Lor) sau firme locale.

BUCURESTEAN FIIND, CUM TE-AI SIMTIT IN MARAMURES SI CUM A DECURS PROIECTUL CASA NR 6?
M-am simtit foarte bine! Doar prin faptul că atât construcția casei cât și demolarea cele vechi a durat doar 5 săptămâni.

IN ULTIMUL TIMP ATI DECIS SA AJUTATI CU ALIMENTE FOARTE MUTE PERSOANE IN VARSTA DIN MARAMURES.ATI AJUTAT CU ALIMENTE SI MULTI BUNICII IN MARAMURES. OARE AUTORITATILE NU AR PUTEA FACE SI ELE MAI MULTE EFORTURI SA AJUTE ACESTE PERSOANE NEVOIASE?
Acțiunea “Alimente pentru bunici” se desfășoară pe intreg teritoriul României în peste 15 județe. Bineînțeles că autoritățile ar putea fi mai atente la nevoile societății și în special a bunicilor care mulți dintre ei sunt absolut singuri și fără niciun ajutor. Însă tocmai aceasta nepăsare a lor a făcut să nu mai așteptăm “minuni” ci să le creăm chiar noi.

DACA AI PUTEA SA SCHIMBI CEVA IN ROMANIA, CE AI VREA SA FACI?
Un proverb grecesc spune asa: O civilizaţie înfloreşte atunci când oamenii plantează copaci în umbra cărora nu vor sta niciodată

AI PUTEA INTRA IN POLITICA PE VIITOR?
Nu! Nu! Și asta pentru că eu mă consider mult mai util societății prin ceea ce fac.

UNDE LOCUIESTI IN PREZENT?
In prezent locuiesc cu parintii în județul Dâmbovița.

Felicitari Marius Simionica pentru toate proiectele si mult succes in continuare!👏♥️👏
#ceimaiapreciatiromanidinuk #anuntuluk https://bit.ly/3sSYDGE

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: